Skupo? Prodaje se ručno izrađen Gadafijev Maybach Coupe

Auto 03. feb. 202115:48 > 15:54
Podeli:
Maybach 57 S Coupe Foto:printscreen/facebook.com/autoleitner

S obzirom na to da je Gadafi ubijen 2011, automobil mu nikad nije dostavljen. Od skoro se ovaj ekskluzivni primerak, koji je prešao samo 2.300 km, nalazi u ponudi jednog holandskog auto-salona.

Jedan od najređih automobila na svetu, Maybach 57 S Coupe, izrađen je po narudžbini ubijenog libijskog čelnika, pukovnika Moamera el-Gadafija.

Na početku je planirana proizvodnja od 200 ovakvih automobila, ali je na kraju napravljeno samo osam primeraka od kojih je jedan, pod brojem 004, kupio Gadafi.

Automobil nije izrađen u Dajmlerovim pogonima, već ručno kod nemačkog proizvođača „Karosserie Manufaktur Weinsberg“, koji je deo Xenatec Grupe, što mu dodatno daje na ekskluzivnosti.

Maybach 57 S Coupe Foto:printscreen/facebook.com/autoleitner

Saznajte još:

Luksuzno vozilo nikada nije isporučeno Gadafiju, a prešlo je samo 2.300 km i, kako ističu u auto-salonu, reč je o primerku ovog modela koji ima najmanju kilometražu na svetu.

Ovaj Maybach je u gotovo savršenom stanju. Pokreće ga šestolitarski AMG V12 Turbo motor od 615 konjskih snaga, ima automatski menjač sa pet brzina, a ubrzava od 0 do 100 km/h za 5 sekundi.

Automobil je prvenstveno kupljen za 675.000 evra, a sada se nudi po ceni od 961.950 evra.

Lakiran je u bež boju i ima bogatu opremu, a putnicima na zadnjim sedištima na raspolaganju su frižider i telefon, dok sva sedišta nude i funkciju masaže, a za muziku je zaduženo vrhunsko Bose ozvučenje.

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar