Renault otkrio redizajnirani Koleos za 2021. godinu

Auto 02. dec. 202014:04
Podeli:
Foto: Renault

Francuski proizvođač je redizajnirao svoj najveći i najekskluzivniji model. SUV Koleos za modelnu 2021. godinu donosi napredna LED svetla, nove boje, poboljšane materijale u kabini, kao i nove sisteme asistencija za verzije sa 4x4 pogonom.

Prvo što se primećuje kod restilizovane verzije Koleosa su nova prednja i zadnja svetla koja koriste 100% LED tehnologiju.

Prednja sada obezbeđuju bolje osvetljenje za 25%, a efikasnija su za 10%. Pozadi, a zavisno od opreme, 3D LED svetla imaju i integrisani aktivni pokazivač pravca.

Foto: Renault

Saznajte još:

Kada je opremljen 4×4 pogonom, novi Koleos opciono nudi i sistem elektronske kontrole pri spuštanju nizbrdo (Hill Descent Control).

Ova asistencija je dostupna u verzijama sa dizel Blue dCi motorom od 190 KS, a radi pri brzinama između 5-30 km/h.

Tada automatski ograničava brzinu pri spuštanju nizbrdo bez potrebe za pritiskanjem kočnice, što pomaže vozaču pri terenskoj vožnji jer mu omogućava da se fokusira na put i izbegavanje prepreka.

Osim sa dizelašem, novi “koleos” nudi se i sa benzinskim TCe motorom od 160 KS koji je uparen sa 7-stepenim EDC menjačem sa dvostrukim kvačilom.

Foto: Renault

Kada je reč o materijalima i bojama, Koleos se nudi i u novoj “highland grey” nijansi,  kao i sa novim kožnim enterijerom. Od Intens nivoa opreme, kožni enterijer dolazi sa drvenim ukrasima na panelima vrata i prednjoj tabli, što u ovom velikom SUV-u koji je za Renault i najekskluzivniji model, odaje čak i premijum utisak.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar