Foto: Renault/Promo

Prilično popularan i na srpskom tržištu, Renoov “megane grandcoupe” je restilizovan. Donosi blaže stilske izmene, moderniju opremu i nove motore.

Renoov “megane” u sedan verziji koju krasi linija kupea, tražen je širom sveta. Nudi se u čak 30 zemalja i od lansiranja 2016. godine, prodat je u preko 200.000 primeraka.

Sada je osvežen i donosi elegantniji stil nego pre. Dobio je nova LED svetla, kao i karakterističan potpis u obliku slova C. Osim svetala, napred je primetan i novi dizajn branika, kao i maske hladnjaka.

Sa strane se ističu novi rubovi, kao i osvetljenje kvaka na vratima, a točkovi mogu biti dijagonale od 16 do 18 inča. Osim toga, za “grandcoupe” spremno je sedam boja, među kojima i nova Highland siva.

Foto: Renault/Promo

Saznajte još:

Što se tiče modernizacije kabine, ona je dobila sve ono što i najnoviji modeli Renoa, poput hečbeka “clio” i krosovera “captur”. Tako je osveženi “megane grandcoupe” sada opremljen digitalnom instrument tablom sa ekranom veličine 10,2 inča (u zavisnosti od verzije). Takođe, centralna konzola je rezervisana za vertikalni multimedijalni ekran od 9,3 inča sa dvostruko većom radnom površinom.

Povezani multimedijalni sistem Renault Easy Link, objedinjuje čitav niz sadržaja: navigaciju, informativne elemente i postavke sistema Multi-Sense (režimi vožnje u ponudi su: Eco, Comfort, Sport i MySense – u zavisnosti od motora). Kontrole na centralnoj konzoli su pristupačnije, kao na primer taster za podešavanje temperature.

Foto: Renault/Promo

 

Novi “mégane grandcoupe” nudi veliki izbor motora, pa je među benzincima novitet 1.0 TCe sa 115 KS, a tu je i 1.3 TCe od 140 KS. Od “dizleaša”, u ponudi je 1.5 Blue dCi od 115 KS. Dizel i snažniji benzinac mogu biti upareni sa manuelnim šestostepenim menjačem ili sedmostepenom EDC transmisijom sa dvostrukim kvačilom.

Takođe, novi “megane grandcoupe” koristi brojne bezbednosne sisteme, među kojima i adaptivni tempomat, aktivno kočenje sa detekcijom pešaka, upozorenje na unakrsni saobraćaj pri vožnji unazad i još mnogo drugih asistencija.

Foto: Renault/Promo

Novitet na srpsko tržište stiže početkom sledeće godine, kada će biti poznata i cena.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar