Poznat izgled nove Škode

Auto 15. jan. 202213:01
Podeli:
Foto: Promo/Škoda

Češka kompanija nije imala sjajnu godinu iza sebe, jer su zabeležili pad prodaje u odnosu na 2020. za 12,9 procenata, ali je električni Enyaq zabeležio odličan rezultat sa 45.000 isporučenih primeraka. Škoda se ne zaustavlja, pa će ovaj model uskoro dobiti i Coupe verziju, a sada su objavljene i prve skice.

Škoda je možda dominirala na srpskom tržištu tokom prošle godine, ali nedostatak mikročipova uticao je na globalni pad prodaje. Ipak, kriza nije uticala na uspeh električnog modela Enyaq, a ovaj SUV će krajem meseca dobiti i novu verziju.

Foto: Promo/Škoda

Coupe varijanta potpuno električnog modela Enyaq ima još privlačniji dizajn i, zahvaljujući svojoj odličnoj aerodinamici, može se pohvaliti još većim dometom od SUV verzije. Na skicama se vidi blago nagnuta linija krova, zadnji deo s oštrom ivicom i bočnim rubovima u boji karoserije.

Od B-stuba, krov se lagano spušta prema zadnjem delu i neprimetno se spaja s vratima prtljažnika. Zadnjim delom dominiraju Škoda natpis ispisan velikim slovima ispod oštre ivice i zadnja svetla u obliku slova C koja su karakteristična za češki brend.

Prednji deo modela Enyaq Coupe karakteriše velika i upečatljiva Škoda rešetka i ravna, oštro izrezana prednja svetla koja naglašavaju širinu vozila. Skica takođe prikazuje jedinstvenu, sportsku prednju masku.

Novi električni model češkog proizvođača biće predstavljen javnosti na digitalnoj svetskoj premijeri u Pragu 31. januara 2022. godine.

Bonus video: Ekskluzivni test - vozili smo limitiranu verziju Cupre Formentor - VZ5

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook Twitter Instagram

Komentari

Vaš komentar