Potvrđeno: Vraća se kultni Volkswagen Microbus (FOTO)

Auto 27. mar. 202114:48 > 14:55
Podeli:
Volkswagen AG ID Buzz

Već je najavljen povratak legendi poput Renault 5, Renault 4, Opel Mante i drugih. Ali, u električnim izdanjima. Dakle, kao što smo već pisali na našem portalu, definitivno je da će proizvođači automobila tražiti inspiraciju u prošlosti, kako bi našli način da nove električne modele približe kupcima. Takoreći, hvataće na emocije. I uspeće im.  

Sada se dešava još jedan obrt u priči o povratku legendarnog Microbusa. Kako saznaje američki Car&Driver, Volkswagen nije odustao od naslednika bazirnog na konceptu ID Buzz.

Foto:Volkswagen AG

Čelnike iz VW nije poljuljalo ni što se Buba nije najbolje pokazala poslednjih godina. Navodno će naslednik Microbusa biti predstavljen 2022. godine, prenosi Index.hr. To je potvrdio Carsten Intra, šef VW komercijalnih vozila, rekavši da će naslednik biti putničko MPV vozilo, koje će se u Evropi nuditi i u dostavnoj verziji.

Očekivano, ID Buzz će imati isključivo električni pogon, verovatno u nekoliko varijatni, u rasponu od 200 do 300 KS, pri čemu bi najjača imala dva elektromotora i pogon na svim točkovima.

Očekuje se i raznovrsna ponuda setova baterija, od kojih bi maksimum bila ona kapaciteta čak 111 kWh. U tom slučaju treba očekivati i odgovarajući domet od 550 km. Priča se i o solarnim panelima koji bi mogli da povećavaju domet za još koji kilometar.

Ono što se niko još ne usuđuje da proceni jeste cena ovakvog automobila. Bogata oprema, napredan pogon i ovako velike baterije u današnjim okvirima znače samo jedno – izuzetno visoku cenu.

Foto:Volkswagen AG

 

Pogledajte i video vožnje ID Buzz koncepta:

 

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar