Kultni Renault 4 puni 60 godina i vraća se u velikom stilu!

Auto 05. feb. 202116:27 > 16:40
Podeli:
Foto: Renault

Da li ste znali da je Renault 4 prodat u više od osam miliona primeraka? Ova ikona pop kulture je bila deo života mnogih vozača u Evropi, a u Srbiji se i danas mogu videti živi primerci francuskog modela. Renault će povodom jubileja predstaviti i naslednika R4, koji će, kako se čini, biti na struju.

Nakon nedavnog predstavljanja koncepta novog Renault 5 modela, francuski proizvođač nastavlja da, takoreći šokira javnost. Sada se, u godini važnog jubileja, sprema i novi Renault 4.

Foto: Renault

Renoov model 4L nije samo automobil, već je prava istinska ikona. Povodom obeležavanja ovog važnog jubileja svakog 4. i 14. u mesecu Francuzi će predstvaljati posebno pripremljen sadržaj u vezi kultnog modela.

Tako će ovog meseca biti i prilike da pokažete svoju privrženost i strast prema popularnoj četvorki, ali i da otkrijete brojne predivne priče ispričane za upravljačem tog kultnog automobila. (od 8. februara na društvenim mrežama).

U izlogu izložbenog prostora marke na aveniji Champs-Elysées, L’Atelier Renault, od 14. februara će biti izložena verzija „Parisienne” modela 4L. Ova verzija je svima dobro poznata, a na karoseriji je istaknut jedinstveni uzorak isprepletenog pruća.

Foto: Renault

U martu će Renault Classic odeljenje, zaduženo za očuvanje nasleđa marke Renault, predstaviti 30 primeraka modela Renault 4 počevši od marta. Za tu prigodu je osmišljena posebna scenografija na kojoj će se istaknuti 12 kultnih verzija.

Renault će u u kasnijim mesecima objaviti i niz videozapisa u kojima će otkrivati tajne modela 4L kroz njegove različite verzije. To će biti i prilika da se prikupe priče ljudi koji su odrasli uz model 4L, kolekcionara, ali i svih onih koji su ispisivali istoriju ovog automobila u Renaultu.

Izložba „4L – ikona pop kulture” će započeti svoju letnju priču u Atelieu Renault, na najlepšoj svetskoj aveniji. Biće to prilika za upoznavanje novog modela 4L, ali i za brojna druga iznenađenja.

Foto: Renault

Usluga deljenja vozila Zity će pružiti dobrodošlicu modelu 4L na novom sastanku električnih vozila. Krajem godine 4L kombi, koji je odolevao kiši i suncu, krije još jedno iznenađenje, dok ćemo detaljnije informacije saznati tokom godine.

Koncept električni Renault 4, 2019, Foto:Renault

Ovo je Renault e-Plein Air, koncept električnog automobila, baziran na Renault 4 modelu, koji je 2019. prikazan javnosti.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar