Porsche spremio bonus iz snova za svih 36.000 radnika

Auto 25. mar. 202115:17 > 15:21
Podeli:
Foto: Porsche

Porsche je potvrdio da će i ove godine isplatiti veliki bonus svojim radnicima. Uprkos krizi, pa i činjenici da su radnici nedeljama tokom lockdown-a bili kod kuće a proizvodnja obustavljena, u firmi su zadovoljni poslovnim rezultatima. A to zadovoljstvo odlučili su da podele sa svim radnicima, i to na vrlo opipljiv način.

Sada već tradicionalno, Porsche u aprilu svojim zaposlenima isplaćuje bonuse u iznosima o kojima većina drugih radnika može samo da sanja. Tako će svi radnici ove godine dobiti bonus od 7.850 evra.

Iako je to osetno manje od gotovo deset hiljada evra koliko su dobili prošle godine, teško da će iko od 36.000 radnika biti nezadovoljan, piše Index.hr. Porsche je kroz pandemiju do sada prošao prilično bolje od ostalih članova VW grupe. Prihodi su rekordni, a broj prodatih automobila i dobit su tek u laganom padu, prvenstveno zahvaljujući odličnoj prodaji na kineskom tržištu.

Foto: Porsche

Poslovna 2020. godina ima rekordan promet – vrednost je porasla na 28.7 milijardi evra i nadmašila vrednost prethodne godine za više od 100 miliona evra. Širom sveta Porsche je isporučio 272.000 vozila (-3%), dok su u Evropi isporučena ukupno 80.892 vozila.

Operativni rezultat iznosi 4.2 milijarde evra. U prethodnoj godini je iznosio 4.4, odnosno 3.9 milijardi evra nakon posebnih stavki. Operativna marža dobiti je 2020. godine iznosila 14.6%.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar