Porsche sprema i karavan na struju: Taycan Cross Turismo

Auto 09. nov. 202011:09
Podeli:
Foto: Shutterstock/RikoBest

Nemački proizvođač je u finalnoj fazi razvoja prvog električnog karavana, odnosno praktičnije verzije poznatog modela “taycan”.

Na zabeleženim fotografijama vidi se potpuno otkriven prototip, koji se stilski od limuzine „taycan“ razlikuje samo po produženoj liniji krova i drugačije dizajniranom zadnjem delu, prenosi Autocar. Nešto veće rastojanje od tla, kakvo je prikazano i na konceptu 2018 Mission E Cross Turismo, obećava i određene vanasfaltne aktivnosti.

Ovaj model je trebalo da bude u prodaji krajem 2020. godine, ali su zbog pandemije rokovi pomereni. Porsche nije jedini koji je odložio lansiranje novih modela – to su uradili i Ferrari sa “SF90 Stradale” i Land Rover sa “defenderom” još tokom leta.
Ipak, prema prodajnim brojkama, nemačka kompanija je bila profitabilnija od pomenutih, pogotovo u prvoj polovini ove godine.

Saznajte još:

Što se tiče novog električnog karavana, ne očekuju se promene u vezi motorizacije, pa će se nuditi u identične tri verzije kao i standardni “taycan”.

Dakle, “cross turismo” pokretaće dva elektromotora (jedan na prednjoj, drugi na zadnjoj osovini). Osnovna verzija “4S” imaće 530 KS, “turbo” 680 KS, a “turbo S” čak 761 KS.

Cene će biti objavljene naknadno, ali se očekuje da će biti više u odnosu na limuzinu koja u Nemačkoj startuje sa 103.803 evra.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar