Foto:Promo

Sve veća primena digitalne tehnologije u automobilskoj industriji dovela je do toga da se svet prema novim modelima automobila odnosi kao prema mobilnim telefonima. Koliko se sistemi brzo unapređuju, toliko brzo oni aktuelni zastarevaju, a da ne bi baš menjali automobile često koliko i telefone, sada je i četvorotočkaše moguće unaprediti putem online ažuriranja.

Porsche je prošle godine lansirao svoj prvi potpuno električni model “taycan”. A sada već najavljuje i prvo osveženje za jedan od tehnološki najnaprednijih modela.
Od oktobra stižu nove funkcije za sportistu na struju. One uključuju novi “plug & charge” sistem koji omogućava da čim se započne punjenje vozila, automatski krene i naplata, bez potrebe za plaćanjem karticama ili putem posebnih aplikacija.

Foto:Promo

 

Novost je i proširena usluga “functions on demand”, koja nudi još sadržajniji “head-up” displej, čiji prikaz može da se personalizuje u zavisnosti od toga šta vozač želi da prati od informacija na vetrobranu. Zahvaljujući internetu, za odabir novih funkcija više neće biti potrebe da se odlazi u servis.

To znači da će vozač putem aplikacije Porsche Connect Store imati na raspolaganju dodatne sisteme za preuzimanje. Tačnije, na listu “functions on demand” dodato je unapređeno servo upravljanje, poboljšan sistem aktivnog održavanja vozila u traci, kao i “porsche inno drive” sistem koji radi kao neka vrsta naprednog adaptivnog tempomata kroz gradske zone.

Foto:Promo

 

Još jedno od unapređenja tiče se šasije, odnosno “smartlift” funkcije koja će moći da se programira da automatski podiže nivo vozila kada se nailazi na, primera radi “ležeće policajce”, kada se prilazi garaži i tome slično. Tokom vožnje na otvorenom putu sistem će podešavati idealan nivo vozila za postizanje vrhunskog komfora putovanja.

Foto:Promo

Pročitajte još:

Što se tiče performansi, osvežen “taycan” u “turbo S” verziji imaće još bolje ubrzanje,  odnosno sa “launch control” funkcijom, od 0-200 km/h stizaće za 9,6 sekundi, što je za 0,2 sekunde brže nego pre.

Potrošnja struje za ovaj model na 100 km iznosiće 26,9 kWh. Kao deo dodatne opreme nudiće se i “on-board” AC punjač od 22 kW sa kojim je vreme punjenja duplo kraće.

Foto:Promo

Od ovozemaljskih izmena, za prvo osveženje “taycana” spremno je sedam novih boja, dok će paket “carbon sport design” nuditi dodatne delove od karbona za kabinu, kao i za zadnji difuzor.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)