Porsche: Sve o novoj, snažnijoj i bržoj “panameri” (VIDEO)

Auto 26. avg. 202021:40
Podeli:
Foto:Promo

Danas je predstavljeno novo izdanje sportske limuzine sa znakom Poršea. “Panamera” je još modernija, snažnija i brža, pa dok sedite u udobnim sedištima, okruženi digitalnom kabinom presvučenom najkvalitetnijim materijalima, verzija “turbo S” može da vas lansira do 100 km/h za 3,1 sekundu. Osim nje, u ponudi je i vrlo snažan hibrid.

Redizajn druge generacije Poršeove limuzine doneo je ne toliko primetne dizajnerske izmene, već se više bazirao na ono ispod kože. Proširena je ponuda snažnih verzija, unapređene su vozne karakteristike, kabina je dodatno digitalizovana, a standardna oprema bogatija.

Foto:Promo

Tako je danas zvanično saopšteno da će “panamera” dolaziti u sledećim opcijama:
“panamera 4”, “panamera 4 executive”, “panamera 4 sport turismo”, zatim “GTS”, “GTS sport turismo”, “turbo S”, (+ “executive” i “sport turismo”), a tu su i čistunci – “panamera 4S E-Hybrid” (+ “executive” i “sport turismo”).

Porsche Panamera Turbo S, Foto:Promo

Verzija “turbo” više nije dostupna, pa najsnažnija “panamera” sada nosi oznaku “turbo S”. Snažno srce je 4.0 V8 biturbo, koji ima 80 KS više nego pre, pa sada razvija 630 KS i čak 820 Nm (+50 Nm). U sportskom režimu ova verzija limuzine do 100 km/h ubrzava za samo 3,1 sekundu i stiže najviše do 315 km/h.

Foto:Promo

Sportsko izdanje dolazi i sa unapređenim sistemom upravljanja i oslanjanja, a koliko može već je dokazano na najzahtevnijoj stazi na svetu – Nordšlajfe, Nirburgring,  gde je nova “panamera turbo S”, sa vremenom kruga od 7:29.81 postavila novi rekord u klasi limuzina.

Foto:Promo

Saznajte još:

Što se tiče “GTS” verzije, ona je takođe snažnija nego pre, pa sada iz V8 motora stiže 480 KS i 620 Nm. “Panamera” i “panamera 4” su ostale verne poznatom 2,9-litarskim V6 biturbo motoru od 330 KS i 450 Nm. Novost u plag-in ekipi je “4S E-hybrid” koji nudi potpuno novi pogonski sistem, ukupne snage od čak 560 KS i 750 Nm. Tačnije, sistem kombinuje V6 od 2,9 litara i 440 KS sa elektromotorom od 136 KS.  Do “stotke” snažnom hibridu treba svega 3,7 sekundi, a najveća brzina je 298 km na sat.

Porsche Panamera 4S E-Hybrid, Foto:Promo

Sport Turismo i Executive verzije sada su standardno oprmeljenje “Sport Design” prednjim branikom sa većim usisnicima vazduha, velikim otvorima sa strane i “single-bar” svetlosnim potpisom.  Za “turbo S” izdanje spreman je potpuno novi prednji kraj, nove boje i nešto drugačija pozicija svetala.

Foto:Promo

Zadnje svetlo iz jednog dela je modernizovano i lepše uklopljeno sa LED “stop-svetlima”, a sportsko “GTS” izdanje imaće zatamnjenu zadnju svetlosnu grupu. Spremne su i alu-felne novog dizajna od 20 i 21 inča.

Foto:Promo

U kabini izmene nisu toliko vidljive, ali je digitalizacija proširena novim funkcijama i unapređenim glasovnim komandama. Takođe, sistemi bezbednosti su prošireni, a standardna oprema sada nudi i sistem održavanja vozila u traci sa prepoznavanjem saobraćajnih znakova, adaptivni tempomat, pomoć pri vožnji noću, asistenciju pri promeni trake, LED matriks svetla, automatsko parkiranje i “head-up” displej.

Foto:Promo

Cena u Nemačkoj startuje od 91.000, dok je za „turbo S“ verziju potrebno izdvojiti od 180.000 evra pa naviše. Snažni hibrid startuje sa 127.000 evra.

 

Komentari

Vaš komentar