Opasnica: Trkačka Hyundai Elantra N TCR (VIDEO)

Auto 29. sep. 202009:11
Podeli:
Elantra N TCR, Foto:Hyundai

Tokom sajma automobila u Pekingu, Hyundai je predstavio svoju limuzinu “elantra” u N TCR izdanju, koja će se nuditi trkačkim timovima.

Novi model je napravljen “od nule”, što je doprinelo da tim dizajnera upotrebi svu svoju ekspertizu i iskustvo stečeno u razvoju drugih trkačkih Hyundai TCR modela. Brza „elantra“ već je prešla više od 5.000 km zahtevnih testova na trkačkim stazama širom Evrope, gde se merilo ubrzanje i proveravala izdržljivost.

Foto:Hyundai

Saznajte još:

Novitet će se pridružiti već uveliko uspešnim verzijama “i30 N TCR” i “veloster N TCR”. Prema TCR pravilima, ova “elantra” ima pogon napred i pokreće je novi dvolitarski turbo motor iz Hjundaija.

Trkačka limuzina koristiće isti šestostepeni menjač kao i drugi TCR modeli, a iz korejske kompanije su posebno ponosni na to što je dizajn baziran na standarnoj “elantri”.

Foto:Hyundai

Osim upadljivih trkačkih aplikacija, pažnju najviše privlači ogromni leteći spojler. Dodatna testiranja će se obavljati i tokom narednih meseci da bi prvi primerci bili spremni za isporuku već krajem godine.

Pogledajte video „elantre N TCR“ na delu.

 

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar