Počinje novo doba za Škodu: Model Enyaq će promeniti sve

Auto 31. jul. 202009:58 > 10:00
Podeli:
škoda
Foto:Promo

Bilo je samo pitanje vremena kada će i Škoda doprineti segmentu električnih automobila. Znajući u čemu modeli češkog proizvođača danas prednjače, možemo reći da konkurencija i te kako ima razloga za strah. U septembru stiže “enyaq iV” – prva električna “škoda”, a ovo su novi detalji.

“Škoda enyaq iV” biće prvi češki model baziran na Folksvagenovoj MEB platformi, namenjenoj električnim automobilima. Za sada se zna da će imati veliko međuosovinsko rastojanje, što znači da će nuditi nešto po čemu su modeli ovog brenda i najpoznatiji – puno
prostora u kabini.

škoda
Foto: Pormo

Ipak, novi detalji tiču se unutrašnjosti, koju su dizajneri opisali kao jednostavnu, jer će biti izuzetno laka za korišćenje, inovativnu zahvaljujući 13-inčnom centralnom ekranu i “head-up” displeju, i na kraju, kao održivu – jer će koristiti prirodne i reciklirane materijale.

Pročitajte još:

Najbitnije izmene ticaće se upravo enterijera koji će obilovati odeljcima za odlaganje, što se vidi i ispod centralne konzole, na samoj skici. Putnici pozadi imaće puno mesta za noge, a “enyaq iV” nudiće i veliki prtljažnik, zapremine 585 litara. Prostranosti će doprineti i nedostatak tunela koji ide kroz kabinu u automobilima na konvencionalni pogon. Naravno, konstruktori su se potrudili da kabinu učine još prostranijom, kako kažu – uspeli su da stvore utisak boravka u “lounge” prostoriji.

škoda
Foto: Promo

Novina će biti to što se sa ovim modelom ukidaju klasični nivoi opreme i brojni dodaci.

Umesto toga, u ponudi će biti “design selection” opcije. Enterijer će biti oslobođen svih viškova i vrlo futuristički, a korišćeni materijali biće prirodni, izrađeni u procesu obnovljivih izvora energije i reciklirani.

***

 

Komentari

Vaš komentar