Foto:Promo

Kompanija Honda je dvostruki pobednik na ovogodišnjoj dodeli nagrada najprestižnije svetske institucije za dizajn, koju dodeljuje “Red Dot” muzej u Nemačkoj. Žiri je bio impresioniran “hondom E” i motociklom “CBR 1000 RR-R Fireblade SP”.

Električni model “honda E” okitio se sa dve titule: pametni i najbolje povezani automobil, ali je dobio i najznačajnije priznanje koje muzej “Red Dot” dodeljuje – “Best of The Best 2020”.

Foto:Promo

Funkcionalna i futuristička “honda E” proglašena je pravim vesnikom budućnosti dizajna kompaktnih modela. Naime, prvi put jedan automobil iz kompakt-klase dolazi sa kamerama umesto retrovizora, nudi potpuno digitalizovanu i dizajnerski vrlo neobičnu unutrašnjost, dok specifični retro izgled prednje i zadnje svetlosne grupe upotpunjuje zanimljivu, i već na prvi pogled simpatičnu pojavu malene “honde E”.

Novi električni model iz Honde namenjen je evropskom tržištu koje će, zbog upečatljivog dizajna sigurno rado prihvatiti i visok nivo povezanosti kojim “honda E” najavljuje buduće trendove u elektromobilnosti.

Pročitaj i:

Ovaj model biće deo postavke u “Red Dot” muzeju, zajedno sa najnovijim motociklom istog proizvođača. Reč je o legendarnom modelu “CBR” u najnovijoj verziji “1000 RR-R Fireblade SP”, koji je obezbedio svoje mesto u “Red Dot” kolekciji smelim, aerodinamičnim izgledom, ali i besprekornim performansama na stazi koje je testirao jedan od članova dizajn žirija, bivši profesionalni moto-trkač.

Ovaj nesvakidašnji par biće izložen zajedno i to je bez sumnje najbolji način za prezentovanje Hondine vizije dizajna, a ujedno i prilika za savršeno spajanje naizgled nespojivih karakteristika električnog gradskog automobila budućnosti i vrha trkačke perjanice Hondinog moto-odeljenja.

Ako nam ne verujete, samo pogledajte fotografije.

Foto:Promo

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram