Oprez pri kupovini: Koji polovnjak se sada najviše krade

Auto 14. jan. 202208:53
Podeli:
Foto: Shutterstock

Firma koja se bavi analizom automobilskog tržišta, specijalizovana za polovna vozila, CarVertical, objavila je koji modeli polovnih automobila se najviše proveravaju preko njihove platforme, ali je objavila i koja dva modela su tokom prošle godine bila najzanimljivija kradljivcima. Ranije su to bili modeli VW-a i Renault-a, ali sada se situacija promenila. Ovo je važan podatak za sve kupce spornih modela jer postoje šanse da su ukradeni.

Kada je reč o omiljenim brendovima polovnih automobila, u Evropi su najpopularniji BMW, VW i Audi, koji čine 13% svih automobila provernih preko ove platforme.

Najprodavaniji modeli su BMW Serije 3, VW Passat i Audi A4, a slede ih: BMW serije 5, VW Golf, Audi A6, Škoda Octavia, Mercedes-Benz E-klasse, Opel Astra, Mercedes-Benz C-Klasse, Ford Focus, Audi A3, BMW X5, Škoda Superb i BMW serije 1, piše N1.

Sa druge strane, ova firma je objavila i koja se dva modela polovnih automobila u Evropi najviše kradu. Ranije su to bili modeli VW-a i Renault-a, ali sada se situacija promenila.

Naime, vlasnici i potencijalni kupci Škoda bi trebalo da obrate posebnu pažnju na svoja vozila, jer je verovatnost krađe Škode Octavije 3,75 puta veća od krađe BMW-a serije 3.

Foto: Škoda

Od 672 krađe vozila koje su ušle u statistiku za prošlu godinu čak 38 puta u pitanju je bila Škoda Octavia.

Ovo su važne informacije za kupce polovnjaka jer će lopovi i dalje nastaviti da kradu, a sumnjivi preprodavci će nuditi ukradene automobile. Najbolji način da se zaštitite od takvog oblika prevare jeste provera istorije automobile.

Koliko se novca u Srbiji izdvaja za polovni automobil i koje marke najčešće biramo, pročitajte ovde.

Škoda je u Srbiji broj jedan kada je reč o prodaji novih vozila, a kako su se plasirali i ostali brendovi na našem tržištu tokom 2021, saznajte ovde. 

Bonus video: Puno toga po fer ceni - kako se Renault Megane Grandcoupe pokazao na našem testu

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook Twitter Instagram

Komentari

Vaš komentar