FIAT: Da li ćemo videti novog “fiću” sa četvora vrata?

Auto 02. okt. 202010:32
Podeli:
Foto:EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Novi “fića” bi mogao da dobije i verziju sa četvora vrata. “Fiat 500 quattro porte” bi u stvari imao troja vrata za putnike, ali računajući i vrata od prtljažnika zvanično bi ih imao četvora. Reč je o modelu koji bi omogućio mnogo lakši ulazak putnika na zadnju klupu.

Prvi put Fiat je predstavio sličan koncept još pre više od 15 godina. Model “trepiuno” se tada vodio kao 3+1 varijanta, ali je imao samo troja vrata. Novi koncept o kome se govori bi imao dvoja vrata sa suvozačeve strane vozila, nešto što smo već videli kod modela “hyundai veloster”.

Koncept Trepiuno iz 2004. godine, Foto: Net Car Show

Suština modela sa ovom postavkom vrata je da se omogući praktičniji i bezbedniji ulazak putnika na zadnju klupu, budući da suvozač ne mora da izlazi iz vozila kako bi se putnici smestili pozadi. Takođe, to će značiti da će takav “fiat 500” imati značajano kraća suvozačeva vrata kako bi se napravilo mesta za treća.

Saznajte još:

Za sada još uvek nije zvanično potvrđeno lansiranje ove verzije “fiće”, ali se spekuliše da bi novo karoserijsko izdanje imalo pogon na struju.

Potencijalni “fiat 500e trepiuno” pridružio bi se standardnom i “fići” bez krova.

Podsetimo da FCA nudi električnog „fiću“ u dve verzije: sa elektromotorom od 95 i 118 KS, kao i baterijom od 24 i 42 kWh, koje omogućavaju domet na struju od 185, odnosno 320 km.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar