Nova verzija Q4 e-tron je Audi sa najvećim dometom na struju

Auto 02. avg. 202115:59 > 18:10
Podeli:
Foto:sagmeister_potography; Audi

Najnoviji električni model iz Ingolštada dobio je varijantu za koju iz Audija kažu da predstavlja rekordera što se dometa tiče među svim njihovim automobilima koje pokreće električna energija. Pored toga, sada je dostupna i Quattro verzija standardnog Q4 e-trona.

Audi tvrdi da Q4 Sportback 40 e-tron nudi najveći domet u njihovoj gami električnih automobila, jer je sa jednim punjenjem baterije moguće preći čak 533 kilometra.

U ovom slučaju, elektromotor pokreće zadnje točkove i isporučuje 204 KS. Objavljena je i cena za nemačko tržište, gde Q4 Sportback 40 e-tron startuje od 49.500 evra.

Kako piše Autocar, pored ove verzije, novitet je i uvođenje varijante sa pogonom na svim točkovima koja ima oznaku Q4 45 e-tron Quattro, a čija početna cena iznosi 50.900 evra. Quattro model ima dva elektromotora, po jedan za svaku osovinu, a njihova ukupna snaga iznosi 265 KS.

Foto:Roman Raetzke Audi

Ubrzanje od 0-100 km/h traje 6,9 sekundi, dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na 180 km/h. Ova verzija energiju crpi iz baterije kapaciteta 77kWh, dok podaci o dometu još nisu objavljeni mada se očekuje da će sa jednim punjenjem baterije ova varijanta moći da pređe između 410 i 490 kilometara.

Foto:Roman Raetzke Audi

Obe verzije će se proizvoditi u fabrici Volkswagen Grupe u nemačkom gradu Zwickau, koja je nakon ulaganja od 1,2 milijarde evra u potpunosti specijalizovana za proizvodnju isključivo električnih automobila.

Bonus video: Najduža trolejbuska linija na svetu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar