Da li se to vraća i kultni Audi Quattro?

Auto 30. jun. 202111:48
Podeli:
Foto:Audi

Trend oživljavanja legendi prošlog veka u vidu električnih automobila se nastavlja jer je nemačka kompanija ELEGEND predstavila model EL1 koji je zamišljen kao Audi Quattro za 21. vek.

Ovaj omaž Audija Quattro pokreću tri elektromotora koja snagu crpe iz baterije kapaciteta 90 kWh. Kako navodi kompanija ELEGEND ovaj model inspirisan reli šampionom iz osamdesetih imaće domet od oko 400 kilometara i moći će sa jednim punjenjem baterije da obiđe dva brza kruga na Nirburgingu u Sport Plus modu bez slabljenja performansi.

Maksimalna snaga je 600 kW (816 KS) a performanse su zaista impresivne. ELEGEND EL1 od 0 do 100 km/h ubrzava za 2,8 sekundi, dok mu je iz mesta do 200 km/h potrebno manje od 10 sekundi. Maksimalna brzina je elektronski ograničena na 255 km/h.

„EL1 je baziran na laganom i dokazanom karbonskom monokoku i njegov cilj je da prenese analogne instinkte i emocije prilikom vožnje u moderan svet“, saopštili su iz kompanije ELEGEND.

Foto:ELEGEND

Automobil je težak 1680 kg i dolazi sa prednjim točkovima od 19 inča i zadnjim od 20 inča. Tu su još i prednja i zadnja LED svetla, unikatan spojler i podesivo vešanje.

Foto:ELEGEND

Enterijer još uvek nije finalizovan, ali je poznato da će imati moderan multimedijalni sistem, klima-uređaj i kameru za vožnju unazad.

Foto:ELEGEND

Model EL1 biće dostupan u svega 30 primeraka i to sa cenom od oko 890.000 evra bez poreza. ELEGEND je najavio da će u budućnosti predstaviti još dva modela inspirisana relijem i da će u oba slučaja biti dostupna ekskluzivna serija od samo 30 automobila.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar