Foto:Caradvice/Twitter

Folksvagen radi na razvoju još jednog električnog modela. “ID.6” će biti njihov najveći SUV na struju i nudiće sedam sedišta. Na putevima u austrijskim Alpima, novi model je viđen maskiran u “peugeot 5008”. Na ovo je reagovao i šef Pežoa.

Trend da se novi modeli koji još nisu prikazani javnosti kamufliraju u druge modele nije novost, već neka vrsta nemačkog humora koji smo videli i ranije kod pomenutog VW, kao i kod Poršea.

Doduše, do sada je bio slučaj da se modeli maskiraju u neke druge iz iste kuće, pa je retkost da maska, kao u ovom slučaju, prikazuje rivale.

Foto:Caradvice/Twitter

Saznajte još:

Tako je tokom testiranja u austrijskim Alpima, budući “ID.6” viđen u kamuflaži koja prikazuje najveći SUV iz Pežoa – “5008”, koji takođe nudi sedam sedišta. Prednji deo prekriven je maskom koja prikazuje Pežoov “gril”, tu su i prepoznatljivi farovi i branici. Pozadi su takođe zalepljene trake koje prikrivaju pravu širinu budućeg modela, a na njima su aplicirana zadnja svetla sa “5008-ice”.

Foto:Caradvice/Twitter

Na simpatičan potez Folksvagena reagovao je i brend menadžer Pežoa na svom Twitter nalogu, nudeći Nemcima pravi “5008” za vožnju.

„VW ID.6“ biće baziran na MEB platformi za električna vozila, a prvi put koncept ovog modela bio je prikazan 2019. godine u Šangaju kao “ID.Roomz”. Imao je dva elektromotora od 75 i 150 kW, bateriju od 82 kWh, a komuniciran je domet od 450 km.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)