Škoda Enyaq: Sprema se kupe verzija električnog SUV-a

Auto 08. sep. 202019:44
Podeli:
Škoda Enyaq iV Coupe, Foto: Autocar/Twitter

Prema prvim "špijunskim" fotografijama na kojima se vidi kamufliran Škodin električni model, izgleda da će nam tokom sledeće godine biti prikazana i kupe verzija novog SUV-a “enyaq iV”. Očekivano je da će ovo izdanje biti skuplje, ali i energetski efikasnije.

Nakon nedavno predstavljenog modela “enyaq iV” nastalog na MEB platformi, koji je i Škodin prvenac na struju, sada stižu fotografije njegove kamuflirane kupe verzije.

Foto: Autocar/Twitter

Budući model koji, u stvari, najviše na liči na prvobitni koncept “vision”, u prednjem delu je identičan standardnom “enyaq iV”, dok se stvari menjaju od sredine vozila ka nazad, tačnije od B-stuba. Linija krova kreće da opada, a staklene površine sa strane su manje, pa je jasno da je reč o atraktivnijoj, kupe varijanti električnog krosovera.

Foto: Autocar/Twitter

Saznajte još:

Ovo nije iznenađujuće, jer su SUV modeli sa formom kupea odavno počeli da preuzimaju deo tržišta koje voli što šareniju ponudu.
Očekivano je da će i kupe verzija koristiti zadnji i/ili električni 4×4 pogon, kao i pogonske jedinice i od 109 kW, pa do RS verzije od 225 kW. Domet će verovatno biti i veći od 400-500 km koliko je kod standardne verzije usled opadajuće linije krova, odnosno bolje aerodinamike kod kupea.

Foto: Autocar/Twitter

Kako će ovo biti više “lajfstajl” verzija, očekivano je i da će koštati više od standardnog “enyaq iV” koji startuje od oko 35.000 evra.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar