Foto:Promo

Danas je zvanično počela proizvodnja prvog električnog SUV-a sa znakom Folksvagena. Reč je o modelu “ID.4” čija se svetska premijera očekuje u septembru. Pogledajte video u kome se vide novi detalji krosovera na struju, kao i pogoni u nemačkom Cvikauu gde je trenutno najveća fabrika električnih automobila u Evropi.

Folksvagen grupa je otpočela ofanzivu i planira da postane svetski lider u elektromobilnosti. U naredne četiri godine biće uloženo 33 milijarde evra, od čega 11 milijardi za brend Folksvagen kako bi do 2025. proizveli 1,5 miliona električnih vozila.

Posle kompaktnog električnog „ID.3“, danas fabrika u Cvikauu zvanično startuje sa proizvodnjom drugog Folksvagenovog modela sa nultom emisijom štetnih gasova. Krosover “ID.4” nastaje na MEB platformi za električna vozila i prodavaće se širom sveta.

 

Sa niskim otporom vazduhu od 0,28 cw i specifičnim sistemom baterija, “ID.4” će moći da pređe 500 km sa jedinim punjenjem. Uz moderan dizajn, nudiće i puno prostora u digitalizovanoj kabini. Prvenstveno će se nuditi sa pogonom pozadi, dok će električni 4×4 sistem biti uveden kasnije. Snažna baterija biće postavljena ispod vozila i samim tim će obezbediti nisko težište, što će posledično doprineti boljoj stabilnosti tokom vožnje.

Foto:Promo

Pročitajte još:

Pogledajte video i saznajte sve detalje koji su do sada otkriveni u vezi novog “folksvagena”, a imaćete uvid i u pogone najveće fabrike električnih automobila u Evropi. Odatle će sledeće godine sa proizvodnih traka sići čak 300.000 vozila na struju.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)