Foto:Promo/Volkswagen, Shutterstock

Glavni čovek Volkswagena nedavno je u intervjuu za španski Auto Bild najavio da uskoro stiže redizajnirana verzija Golfa osme generacije, ali i da su planovi za Golf 9 potpuno drugačiji.

Kako tvrdi Thomas Schafer, redizajnirani Golf osme generacije će biti predstavljen tokom 2024. godine, a nemački brend planira da legendarni hečbek nemačke kompanije dobije i devetu generaciju. Ipak, šef Volkswagena smatra da će to morati da bude električni automobil.

„Radimo na našem portfoliju i da odlučimo kakav automobil će biti naslednik aktuelnog Volkswagen Golfa. Sa moje tačke gledišta, devetu generaciju neće pokretati motor sa unutrašnjim sagorevanjem. Mora da bude električno vozilo“, izjavio je Thomas Schafer za španski Auto Bild.

U drugom intervjuu za Die Welt, šef Volkswagena je nagovestio da bi deveta generacija Golfa mogla da dobije naziv ID.Golf, i da se smesti između modela ID.3 i ID.2 čija premijera se očekuje 2025. Ipak, Schafer tvrdi da Golf sa nultom emisijom neće imati ništa zajedničko sa ID.2.

Deveta generacija Golfa je i dalje vrlo daleko, ako uzmemo u obzir da će se redizajnirana verzija osme generacije prodavati makar tri godine. Realno je da Golf 9 neće biti predstavljen pre 2028. godine.

U međuvremenu, restilizovani Golf 8 će dobiti veći ekran infotejment sistema, a moglo bi da se radi o 12-inčnom displeju koji će uskoro debitovati u redizajniranom modelu ID.3.

Bonus video: Najveći blamovi sa snimanja naše automobilske emisije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare