Mercedes-Benz predstavio EQB – Porodični sedmosed na struju

Auto 19. apr. 202111:25
Podeli:
Foto:Mercedes-Benz

Na salonu automobila u Šangaju Mercedes-Benz je premijerno prikazao novi model na struju – EQB. Novitet je baziran poznatom SUV-u GLB, a top verzija raspolaže sa skoro 300 KS i preko 400 km dometa. Ovaj model ističe se drugačijim dizajnom i time što će se opciono nuditi i kao sedmosed.

Posle kompaktnog električnog krosovera EQA i luksuzne limuzine EQS, treći Mercedes na struju predstavljen ove godine je EQB.

Kockasta forma i namena ovog modela vuče korene iz Mercedesove B-Klase, dok je EQB električni pandan konvencionalnom GLB.

Foto:Mercedes-Benz

Karakteriše ga tipična Mercedes-EQ crna maska sa centralno postavljenom zvezdom. Još jedna prepoznatljiva dizajnerska karakteristika električnih Mercedes-EQ vozila je i svetlosna traka napred i pozadi.

Foto:Mercedes-Benz

Uprkos kompaktnim dimenzijama (dužina/širina/visina: 4.684/1.834/1.667 mm), EQB nudi dosta prostora u kabini, dok će opciono moći da primi i sedam putnika.

Međuosovinsko rastojanje je 2.829 mm, a kapacitet prtljažnika iznosi 495/1.710 litara.

U kabini vozač je okrenut ka Widescreen kokpitu, sa kontrolom i prikazom kroz MBUX sistem.

Robusni karakter unutrašnjosti ističu cevasti aluminijumski elementi koji se nalaze na rukohvatima, na centralnoj konzoli i na instrument tabli na strani suvozača.

EQB će uključivati nekoliko modela sa pogonom na prednje točkove (EQB 250 od 190 KS) i sa 4matic pogonom (EQB 300 od 245 KS). Top verzija sa dva elektromotora, EQB 350, imaće 292 KS, a nudiće domet od oko 400 km.

Foto:Mercedes-Benz

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar