Mercedes predstavio EQA: Najmanji električni krosover brenda

Auto 20. jan. 202114:16
Podeli:

EQ je Mercedesova nova porodica na struju. Posle SUV-a EQC i transportera EQV, sada je nemački proizvođač predstavio svoj prvi najmanji električni krosover EQA. Prodaja počinje od proleća, a cena će biti oko 40.000 evra.

EQA je jedan od ukupno šest EQ modela koje će Mercedes predstaviti do 2022. godine. Naš portal je ranije pisao o tome, pa ovde pročitajte kako će se klasifikovati novi modeli u odnosu na poznate klase iz Mercedesa.

Foto:Mercedes-Benz AG

Mercedes EQA biće prvi model nemačke premijum trojke u segmentu kompaktnih električnih krosovera koji su već na tržištu. Sa druge strane, u ovoj klasi već su, primera radi, Peugeot e-2008, Hyundai Kona Electric i slični.

Novi Mercedes na struju baziran je na modelu GLA (test ekipe Nova.rs pročitajte na ovom linku), ali donosi brojne jedinstvene dizajnerske i tehnološke elemente koji ga distanciraju od krosovera na konvencionalni pogon.

Foto:Mercedes-Benz AG

Prednji deo je crni panel, LED farovi su drugačiji, kao i zadnje svetlo koje se proteže celom dužinom modela.
Točkovi nose dvobojne felne koje mogu biti i do 20 inča.

Foto:Mercedes-Benz AG

Saznajte još:

Enterijer je vrlo sličan svim novim modelima sa znakom Mercedesa, odnosno ne nudi ništa spektakularno drugačije, osim pojedinih ukrasa i dodatnih elemenata u novim bojama.

Sa druge strane, već je dovoljno napredan i apslutno sve je digitalizovano. Tu je i velika instrument-tabla sa bogatim sadržajem i detaljnim podacima o pogonu.

Foto:Mercedes-Benz AG

Električni motor, u predstavljenoj verziji EQ 250 je snage 190 KS, koristi bateriju od 67 kWh, dok je domet oko 430 km. Kasnije će biti predstavljene i druge varijante sa snažnijim baterijama i, samim tim, još većim dometom na struju.

EQ 250 dolazi sa pogonom napred i do 100 km/h stiže za 8,9 sekundi.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar