Karavan za teren: Subaru Outback 4×4 napokon i u Evropi

Auto 29. mar. 202115:51 > 16:33
Podeli:
Foto:Subaru

Bolje ikad nego nikad! Subaru je aktuelni model Outback prikazao u SAD još pre par godina, ali sada će prvi put šesta generacija karavana za teren biti u prodaji i u Evropi. Dobio je novi boxer motor, više centimetara i viši IQ. Prodaja počinje već sledećeg meseca, a glavni rival biće mu Volvo V90 Cross Country.

Pokretaće ga 2,5-litarski četvocilindarski boxer motor sa oko 180 KS (koji u Srbiji nažalost neće biti popularan zbog preskupe registracije), a kome je 90% delova redizajnirano.

Snagu na sve točkove prenosiće CVT menjač, podešen da radi slično poput osmostepene automatike. Osim standardnog 4×4 pogona, Outback će biti opremljen i aktivnim“torque vectoring” sistemom (za stabilniju vožnju kroz krivine), kao i asistencijom pri vožnji nizbrdo.

Foto:Subaru

Robusni Subaru dolaziće sa novim X-Mode režimom koji nudi modove vožnje poput: snow/dirt (sneg/makadam) i snow/mud (sneg/blato). Osim elektronskih sistema, na terenu pogotovo pomaže i oblik karoserije: rastojanje od tla je povećano na 213 mm, dok je prilazni ugao 19,7, a silazni 22,6 stepeni.

Foto:Subaru

Pročitajte još:

Novi Outback je veći od prethodnika, pogotovo u kabini gde nudi još više mesta za putnike napred i pozadi.

I otvor prtljažnika je povećan za 30 mm, pod je duži za 26 mm, a kapacitet je povećan za 10 litara, pa iznosi 522, odnosno maksimalnih 2.143 litre kada se obore nasloni sedišta.

Vučni kapacitet iznosi 2.000 kg.

Napravljen je na najnovijoj verziji Subaruove platforme, pa Outback sada, kako kažu iz kompanije, ima čak 70 odsto čvršće ogibljenje, dok je upravljanje responsivnije nego pre.

Enterijer je redizajniran, a u pojedinim paketima moguće je naručiti i sedišta presvučena vodootpornim materijalima. Tu je novi infotejment sistem, sa ekranom dijagonale 11,6 inča. Cene za Outback u Evropi biće objavljene naknadno.

Foto:Subaru

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar