Foto: Youtube/carwow

Jedan od najzanimljivijih noviteta ove godine je svakako Dacia Jogger, najjeftiniji sedmosed na evropskom tržištu, a nedavno je objavljen i video snimak koji pokazuje kako 7 putnika i 200 kilograma tereta utiče na perfomanse ovog automobila.

Dacia Jogger je svojevrsni spoj krosovera, karavana i monovolumena, a ekipa sa kanala Carwow je rešila da proveri kako se ovaj rumunski sedmosed ponaša pod punim opterećenjem.

Za početak, Mat Watson kreće se praznim automobilom gde je jedino opterećenje njegova masa od 75 kilograma. Dacia Jogger sa jednolitarskim turbo benzincem sa 110 KS i 200 Nm nije baš sportski automobil, pa mu je za ubrzanje od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) bilo potrebno 11,34 sekundi, što i nije tako loše. Zatim je postepeno povećavan broj putnika u kabini, a zatim je i dodat balast težine 200 kilograma u prtljažnik. Sa sedam ljudi i dosta prtljaga, performanse su bile prilično slabije.

Foto: Youtube/carwow

Pod punim opterećenjem, kada je automobil skoro 700 kilograma teži, Jogger je do „stotke“ stigao za 16,43 sekunde, što je oko 5 sekundi sporije nego bez putnika i prtljaga. Pored ubrzanja, testirano je i kočenje, a dobre vesti su da zaustavni put ostaje isti, bez obzira na težinu vozila.

Kako prenosi Index.hr, rumunski sedmosed sa dodatnim putnicima je solidno prošao test slaloma, pa i start na usponu, mada je pod punim opterećenjem bilo određenih problema.

Bonus video: Vozili smo Daciu Jogger – Da li je ovaj „rumun“ najbolji izbor?

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook Twitter Instagram

Komentari

Svi komentari (0)