Foto: Printscreen/YouTube/Whole Mars Catalog

Tesla je napravila još jedan korak bliže ka potpuno autonomnim vozilima. Iako je još uvek u beta fazi testiranja, njihov FSD sistem (Full Self-Driving), odlično se pokazao tokom test vožnje od San Franciska do Los Anđelesa.

FSD predstavlja novi softver, a korisnici Teslinih vozila su ga jedva dočekali. Dok deo njih uživa u beta verziji softvera privatno, drugi putem videa to javno pokazuju i dokumentuju iskustvo vožnje u režimu pune autonomije vozila.

Jedan od takvih videa je i onaj YouTube korisnika „Whole Mars Catalog“, koji je nedavno objavio vožnju svojim Modelom 3 na beta verziji FSD-a od San Franciska do Los Anđelesa. Reč je o putu od 613 kilometara, kog je Model 3 prešao bez pomoći vozača.

Tokom tog puta, Model 3 je sam navodio kroz gradski saobraćaj oba grada, ali i vozio auto-putem.

Spomenuti YouTube korisnik intervenisao je kada je trebalo da stane i napuni baterije automobila, a to se desilo u dva navrata tokom navedenog puta. Intervenisao je i kada su se na putu pojavili neki otpaci, pa ih je zaobišao.

Sve ostalo odradio je Teslin najnoviji FSD softver, a sam vozač je prilično zadovoljan stečenim iskustvom.

Saznajte još:

Postoje naravno još uvek sumnje oko tehnologije koja promoviše potpuno autonomnu vožnju i sistem koji je Tesla uvela u svet vozila, ali FSD je prema onom što je do sad poznato dobar pokazatelj da je sistem skoro spreman za puštanje u širu javnost.

U međuvremenu će biti napravljene dodatne nadogradnje i podešavanja sistema kako bi se osigurala sigurnost i mirna savest putnika u Teslinim FSD vozilima.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)