Jeep predstavio nove verzije dva popularna modela

Auto 23. jan. 202213:15
Podeli:
Foto: Jeep

Dva popularna modela brenda Jeep dobili su nove hibridne verzije, a porudžbine su otvorene u Italiji, Francuskoj i Nemačkoj, dok će uskoro uslediti i druga evropska tržišta.

Novi modeli debituju sa hibridnim sistemom sa novim 4-cilindričnim 1,5-litarskim turbo benzinskim motorom, iz porodice Global Small Engine, koji isporučuje 130 KS i 240 Nm maksimalnog obrtnog momenta, zajedno sa novim 7-stepenim automatskim menjačem sa duplim kvačilom.

Foto: Jeep

Pogonski sistem uključuje ugrađeni 48-voltni električni motor od 15 kW (20 KS) koji isporučuje 55 Nm obrtnog momenta, što je jednako 135 Nm na nivou prenosa. Ovaj elektromotor može da pokreće točkove čak i kada je motor sa unutrašnjim sagorevanjem isključen. Nove verzije nude do 15 odsto manju potrošnju i emisiju CO2 u odnosu na prethodne benzinske modele.

Foto: Jeep

Kočioni sistem novih modela Renegade i Compass e-Hybrid uključuje Inteligentni kočioni sistem koji uključuje funkciju „automatskog punjenja“ koristeći mešovito regenerativno kočenje kako bi se maksimizirao oporavak kinetičke energije i poboljšala efikasnost.

Pored novog hibridnog sistema, sada je dostupno i specijalno izdanje Upland, koje je kreirano da naglasi pažnju koju brend Jeep posvećuje životnoj sredini i njegovu posvećenost održivosti.

Novi model Upland je odmah prepoznatljiv po novoj „Matter Azur” boji eksterijera i ima dvobojni crni krov, kao i aluminijumske felne od 17 inča (na modelu Renegade) i 18 inča (na modelu Compass).

Foto: Jeep

Unutrašnjost modela Upland karakteriše rasprostranjena upotreba recikliranih materijala, koji tapacirungu krova i patosnicama daju novi dizajn, dok su sedišta napravljena od reciklirane plastike uklonjene iz okeana.

Foto: Jeep

Nova hibridna gama sastoji se od četiri nivoa opreme – Longitude, Night Eagle, Limited i S, plus specijalno izdanje Upland. Svi su opremljeni pogonom na prednjim točkovima, novim 7-stepenim automatskim menjačem sa dvostrukim kvačilom i hibridnom tehnologijom 1,5-litarskog turbo benzinskog motora, koji isporučuje 130 KS i 240 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Foto: Jeep

Dostupan je širok spektar opcija za prilagođavanje, sa kontrastnom opcijom crnog krova i do osam različitih boja eksterijera za model Renegade, tj. sedam za model Compass, uključujući novu boju Matter Azur, koja je ekskluzivna za model Upland.

Bonus video: Koji si pešak, tajna žute trake i brzi BMW

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook Twitter Instagram

Komentari

Vaš komentar