Foto:Giovanni Tagini/promo Fiat

Fiat je otkrio novu ediciju svog modela 500X, naziva Yachting na dan kada je pomoću koncepta „Green Pass“ ponovo dozvoljena sloboda kretanja između 27 država Evropske unije.

Karoserija novog modela Yachting dostupna je uz Cross i Sport verzije i snažno je inspirisana luksuznim plovidbama. 500X Yachting će u početku biti dostupan u boji koja predstavlja omaž Jahting klubu Kapri, sa jedinstvenim stilom, inspirisanim plovidbom i elegantnošću luksuznih jahti.

Yachting edicija je ukrašena elementima iz tog sveta: posebna plava boja i meki krov, takođe plava, a tu je i  ukrasna linija kao omaž gliserima koji se proizvode na prestižnim brodogradilištima.

Foto:Giovanni Tagini/promo Fiat

Nova verzija za kolekcionare sa posebnom bojom, posvećena Jahting klubu Kapri, dostupna je u ekskluzivnoj Blu Venezia boji, sa plavim mekim krovom, dok su poklopci retrovizora i ručke na vratima napravljeni od brušenog hroma.

Foto:Giovanni Tagini/promo Fiat

Plavo-bela ukrasna linija takođe ističe profil automobila jer se proteže na visini boka i podseća na ukrasne linije na čamcima. Takođe su tu i potpuno novi i ekskluzivni 18-inčni točkovi od lakih legura sa ukrasima u plavoj boji mora.

Foto:Giovanni Tagini/promo Fiat

Elegancija inspirisana plovidbom takođe se može videti u unutrašnjosti, sa mekim sedištima u boji slonovače sa brojem 500 utkanim u plavoj boji, aluminijumskim pragovima sa „Yachting“ logotipom i instrument tablom od mahagonija, što je još jedan element dizajna koji je tipičan za čamce iz dolce vita godina.

Foto:MAXSAROTTO /promo Fiat

„Početak jula doneo nam je zeleno svetlo za oporavak, ponovno otvaranje Evrope, povratak slobode kretanja i putovanja, i na neki način, ono malo bezbrižnosti tipične za leto. Fiat želi da proslavi ove dane slobode sa snimkom „Dobrodošla nazad dolce vita“, rekao je Olivier Francois, predsednik brenda Fiat i CMO kompanije Stellantis. Ovaj video spot koji je posvećen slobodi i nonšalantnosti snimljen je na Kapriju.

Video snimak crpi inspiraciju iz te lakoće tipične za 1950-e i 60-e, koje svi Italijani znaju kao dolce vita godine. To su bile konkretne vrednosti koje su inspirisale dizajn novog modela 500X Yachting, prvog 500X kabrioleta, jer je osećanje koje pruža vetar u vašoj kosi sinonim za slobodu i sreću. Za nekoliko sekundi i uz samo jedan pritisak dugmeta, električni meki krov se otvara i omogućava pogled ka nebu.

Pored krosovera 500X, i gradski 500 će dobiti Yachting ediciju, a dve posebne prvobitne serije će takođe biti numerisane.

Prvih 500 modela oba automobila koja će biti prodata u Italiji, Francuskoj, Nemačkoj, Španiji i Švajcarskoj, nosiće značke sa inicijalima zemlje i brojem modela.

Foto:Giovanni Tagini/promo Fiat

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)