Sve je poskupelo. Od samih automobila, kako novih, tako i polovnih, preko goriva i održavanja, pa sve do sitnica poput tečnosti za pranje vetrobranskog stakla. Posedovanje i vožnja automobila za mnoge je sada pravi luksuz, a koliki su zapravo troškovi pogledajte u videu iznad, odmah nakon novih cena registracije vozila koje će stupiti na snagu od 1. decembra.

Gosti „Probudi se“ ovog jutra na televiziji Nova S bili su automobilski novinar Nebojša Lindić i automehaničar i jutjuber Mirko Rašić, te su pokušali su da objasne koliko zapravo košta vlasništvo i korišćenje automobila.

Kao primer za računicu uzeli su gradski automobil, sabrali prosečnu potrošnju goriva, održavanje, sve druge namete i lako došli do cifre koju prosečni vozači plaćaju na godišnjem, odnosno mesečnom nivou. Tako recimo, samo za gorivo dajemo preko 20.000 dinara mesečno, a koliko dajemo na ostale neophodnosti i kolika je ukupna cifra posedovanja i vožnje automobila u Srbiji saznajte u videu na početku teksta.

I registracija će biti skuplja od 1. decembra, ali to je samo jedan mali deo troškova prosečnog vozača. Mnogo skuplje je održavanje i gorivo koje u pojedinim slučajevima mogu i da nadmaše vrednost samog vozila. Nešto manje novca trošimo i na parking, putarine i pranje automobila, ali kada se sve sabere, cifra će mnoge zapanjiti.

Bonus video: Kako se koči na „ćelavim“ gumama i kakav je novi Nissan X-Trail

Komentari

Svi komentari (1)