Ima li budućnosti za Porsche Panameru nakon aktuelne generacije?

Auto 09. nov 202117:54
Podeli:
Foto:Porsche

Da li postoji budućnost za Porsche Panameru nakon aktuelne generacije? Prodaja limuzine nemačkog brenda pada, dok je interesovanje za električnim Taycanom sličnih dimenzija ogromno. Kako bi održali interesovanje za Panamerom, kompanija iz Štutgarta predstavila je specijalnu Platinum ediciju.

Ova specijalna edicija biće dostupna za verzije Panamera, Panamera 4 i Panamera 4 E-Hybrid (tri najpristupačnija člana porodice).

Foto:Porsche

Nekoliko detalja je sada u boji platine, kao što su logo Porschea, 21-inčni točkovi, otvori za odvod vazduha iza prednjih točkova, kao i e-Hybrid oznaka na elektrifikovanom modelu.

Druge dizajnerske promene uključuju crne izduvne cevi, zatamnjena stakla kao i zadnja svetla ekskluzivnog dizajna. Ipak, ono što najviše odlikuje Platinum ediciju jeste brojna oprema koja je do sada bila dostupna isključivo kao opcija. Primera radi, u standardnoj opremi sada se nalaze aktivno vešanje, automatsko zatamnjivanje spoljašnjih retrovizora, LED matrix svetla, asistencija prilikom parkiranja, kamera za vožnju unazad i asistencija prilikom promene saobraćajne trake.

Foto:Porsche

Unutar automobila, kabina ima aluminijumske detalje, a dostupan je i GT sportski upravljač zajedno sa sedištima koja se elektronski podešavaju, grejanjem zadnjih sedišta i Bose zvučnim sistemom. Porsche logo je takođe ušiven u naslone za glavu na sedištima.

Foto:Porsche

Tu su još i vrata sa opcijom „mekog“ zatvaranja, aluminijumski pragovi sa oznakom Platinum Edition i analogni sat na centralnoj konzoli.

Foto:Porsche

Porsche Panamera Platinum Edition startuje od 89.000 evra, a nemačka kompanija je htela da prikaže uštedu kupovinom ove verzije, jer je za standardnu Panameru sa svom ovom dodatnom opremom potrebno izdvojiti oko 92.500 evra. Porsche Panamera Platinum Edition će debitovati na Salonu automobila u Los Anđelesu koji počinje 17. novembra, a prve isporuke kupcima se očekuju u prvom kvartalu 2022.

Bonus video: Druženje sa aktuelnim Porsche modelima u Srbiji 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar