Hyundai Staria je nešto najbliže svemirskom brodu na točkovima

Auto 20. avg. 202110:01
Podeli:
Hyundai Staria, MPV
Foto:Hyundai

Početkom proleća Hyundai je šokirao automobilsku javnost dizajnom svog novog MPV modela Staria. Futuristička rešenja, potpuno netipična za segment kojem pripada izazvala su lavinu pohvala i nadu da će verzija za Europu ostati vizuelno identična.

Sada je stigla i potvrda od strane nemačkog uvoznika korejske marke koji je objavio početak prodaje i cene za tamošnje tržište. Hyundai Staria u startu je dostupna isključivo sa najbogatijim paketom opreme Signature i košta 56.150 evra, ali već krajem godine stižu i slabije opremljene verzije sa cenom ispod 40.000 evra.

Korejski porodično-poslovni monovolumen dugačak je 5,25 metara, u kabini nudi mesta za dva, sedam ili devet putnika (zavisno od rasporeda sedišta), i ima gotovo 5.000 litara tovarnog prostora.

Luksuzno uređeni enterijer u potpunosti je digitalizovan, fizički prekidači su izbačeni, a na raspolaganju putnicima na središnjoj konzoli je 10,25-inčni ekran osetljiv na dodir preko kojeg se upravlja svim važnijim funkcijama poput klime ili navigacije.

Hyundai Staria, MPV
Foto:Hyundai

Kako piše Auto Klub, uz panoramski krov, sistem bežičnog punjenja mobilnog telefona i 12 zvučnika marke Bose, Staria je opremljena i kompletnim sigurnosnim arsenalom uključujući pomoć za sprečavanje sudara spreda (FCA) i izbegavanje sudara sa vozilima u mrtvim uglovima (BCA).

Hyundai Staria, MPV
Foto:Hyundai

Novi Hyundai opremljen je nedavno poboljšanim 2,2-litarskim dizelašem sa 177 KS i nudi izbor 6-stepenog ručnog ili 8-stepenog automatskog menjača.

Bonus video: Najduža trolejbuska linija

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar