Foto:BMW

BMW je odlučio da ponudi aplikaciju koja dovodi nemački profesionalni fudbal na ekrane njihovih vozila. I dalje se radi o pilot projektu, ali se očekuje da će ova opcija biti dostupna u celoj Evropi tokom narednih par meseci.

Inicijativa je zajednički potekla od BMW-a i DFL-a (Deutsche Fußball Liga), a rezultat ovog projekta je sistem koji omugućava praćenje utakmica nemačke lige na ekranu u BMW-ovim automobilima, tačnije Seriji 7.

Foto:BMW

Korisnik mora da aktivira svoj eSIM kako bi omogućio prenos videa 5G mrežom na 14,9-inčni zakrivljeni ekran na centralnoj konzoli. Iz BMW-a za sada nisu rekli da li će se video prenositi i na opcioni 31-inčni ekran za putnike pozadi.

Pilot projekat traje do kraja marta, a nudi se za sada isključivo u Nemačkoj, Švajcarskoj i Austriji. U narednim mesecima aplikacija će biti dostupna i korisnicima u ostatku Evrope, kao i u Aziji i Americi.

Foto:BMW

BMW je dao naznake da će ova tehnologija biti standardna na novim modelima, a vrlo je verovatno da će ponuda krenuti sa novom Serijom 5 koja stiže ove godine.

Kao što ste verovatno i pretpostavili, zbog bezbednosnih razloga aplikacija je funkcionalna samo dok je vozilo u stanju mirovanja. U pokretu, zvuk prenosa utakmice će se i dalje prenositi, ali bez slike. Ipak, kako prenosi Index.hr, očekuje se da će aktivacijom autonomne vožnje trećeg nivoa ovakve aplikacije biti dostupne i u vožnji.

Bonus video: Pogledajte reakcije naših ljudi na BMW iX

Komentari

Svi komentari (0)