Ekrana nikad dosta: Prva fotka kabine Renault Australa

Auto 27. jan. 202212:44
Podeli:
Foto: Renault/Promo

Renault Kadjar uskoro ide u penziju, a njegovo mesto će zauzeti Austral. Francuska kompanija započela je intenzivnu kampanju najave ovog modela, a sada su objavili i prvu skicu izgleda unutrašnjosti.

Kada pogledamo tizer fotografiju kabine ovog modela, dominiraju dva ekrana, a jedan je veći od drugog. Sličan kokpit smo već videli kod električnog modela Megane E-Tech.

Foto:Renault

Novi Austral će imati sličnu postavku sa kombinacijom potpuno digitalne instrument table i širokog ekrana na centralnoj konzoli. Renault tvrdi da će novi krosover imati ukupnu dijagonalu ekrana od 24,3 inča sa intuitivnim interfejsom jer će 90 procenata funkcija biti dostupno sa jednim ili dva dodira. OpenR Link interfejs će naravno imati Android Auto i Apple CarPlay, a tu će još biti i Google Maps kao i Google Search.

Što se ostatka kabine tiče, Renault Austral imaće veliki broj ostava za sitnice ukupne zapremine od više od 30 litara. Praktičnost će takođe biti unapređena mogućnošću pomeranja zadnje klupe. Naravno, moći će i da se preklopi, a u višim paketima opreme biće dostupna i opcija elektronskog preklapanja naslona sedišta. Pogled u kabinu novog Australa daje nam utisak da će imati dosta moderniji izgled kada se uporedi sa mehanički vrlo sličnim modelom Nissan Qashqai.

Foto: Promo/Renault/Julien Delfosse / DPPI

Ovo bi mogao da bude i poslednji tizer jer je francuska kompanija već potvrdila planove za početak prodaje Australa u Evropi ovog proleća. Još nije jasno da li će ovaj krosover debitovati bez dizel motora kao Qashqai ili će u ponudi i dalje biti dostupan dCi. Sa druge strane, sasvim je jasno da će se u gami Australa naći i hibridni pogonski sistem.

Bonus video: Puno toga po fer ceni - Vozili smo Renault Megane Grandcoupe

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook Twitter Instagram

Komentari

Vaš komentar