Dođite na premijeru Minija koji je postao gejming stanica

Auto 18. jul. 202110:20
Podeli:
Foto: Red Bull/Jakov Simović

Studenti i gejmeri iz naše zemlje su dobili zadatak da daju ideju kako da Red Bull Mini automobil postane gejming stanica iz snova. Jedinstveni projekat sada je gotov, a premijera će biti održana u Dorćol Platzu u Beogradu, u utorak 20. jula od 19h. To će ujedno biti i prilika da se ova unikatna konzola isproba.

U okviru zanimljivog projekta „Red Bull Metamorfoza“, početkom godine su angažovani studenti kreativci i gejmeri širom Srbije da udahnu novi život čuvenom Miniju sa svojim kreativnim idejama. Tokom trajanja konkursa stiglo je nekoliko desetina prijava iz cele Srbije, a stručni žiri u sastavu Tina Vujanović (Nova.rs/Auto), Vojislav Perić (Supreme Nexus) i Stefan Prstojević (Garage12) izabrali su pet finalnih timova. Ovih pet timova je na radionici u aprilu u Dorćol Platzu razvijalo i predstavilo svoje finalne ideje, i uz upute i smernice stručnog žirija i partnera projekta odabrana je pobednička ideja.

U prethodnih jedanaest nedelja tim Garage12 je danonoćno radio na izradi gejming stanice iz snova uz nekoliko poseta pobedničkog tima, a poslednje dve nedelje je čak 30 članova tima radilo u tri smene kako bi ova stanica bila spremna za premijeru u Dorćol Platzu 20. jula.

Mini će svakako zadržati svoje prepoznatljive osnove delove, ali sa potpuno novim konceptom i novom svrhom.

Ova gejming stanica sadržaće čak dva PC račnara i jednu PlayStation 4 konzolu kako bi svi gejmeri mogli da u njoj uživaju bez obzira na to da li igraju na tastaturi ili džojstiku.

Svi koji budu želeli da se oprobaju na novoj gejming stanici iz snova to će moći da učine na izložbi u Dorćol Platzu kada će prvi put javnosti biti predstavljenj ovaj jedinstveni Mini uz izložene skice i radove pet najbolje plasiranih timova.

Bonus video: Kad se ložiš na Mercedes pa ga napraviš od drveta

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar