Preko 40 Minija „okupiralo“ Taru: Balkanska Minijada (FOTO)

Auto 01. jul. 202117:42
Podeli:
Foto: Miloš Nikodijević i Nikola Stojanović

Balkanska Minijada u organizaciji Mini kluba Srbije jedan je od najpoznatijih događajnih brendova ovdašnje moderne automobilske pop kulture. Nakon 12. Minijade koja je prošle godine održana simbolično zbog korona mera, ovogodišnja je ipak pokazala da se najveći susret vozila marke Mini u ovom delu Evrope postepeno vraća na staze stare slave. Sa preko 40 Minija i oko 80 gostiju, ovogodišnja Minijada održana je na Tari. Iako najavljena kao poslednja godina kada zbog pomenutih mera nije bilo moguće garantovati inostranim gostima dolazak u Srbiju, ovogodišnja Minijada ipak je pored domaćih gostiju uključila i prijatelje iz Mini kluba Bar, odnosno Oldtajmer kluba Bar iz Crne Gore.

Šta je to što čoveka toliko spaja sa mašinom? Gomila metala oblikovana na određeni način i postavljena na četiri točka svakako nije dovoljno dobar razlog da se toj mašini maltene svakodnevno vraćamo. Ali zato mogućnost bržeg i daljeg kretanja koje nije svojstveno čoveku, specifičan osećaj koji ta mašina pruža pri kretanju, kao i mogućnost da na tom putovanju pored sebe imamo članove svoje porodice ili bliske prijatelje je nešto što nam svakako zaokuplja pažnju.

Foto: Miloš Nikodijević i Nikola Stojanović

Subjektivnost momenta ili dela mladog života kada su spoljni uticaji bliske sredine najsnažniji, stvara one osećaje koji ostaju za čitav život, pa tako mladost tada često izabere ono što će im se od automobila sviđati za čitav život.

Foto: Miloš Nikodijević i Nikola Stojanović

Prethodnog vikenda na Mokroj Gori skupila se ekipa čije odrastanje je sticajem raznih ali bliskih okolnosti bilo obeleženo Poslom u Italiji, Mister Binom ili jednostavno rečeno, Minijem, a njihovi mlađi naraštaji kojih je ovaj put osetno bilo kao nikada ranije će uz ovako lepe događaje sigurno nastaviti roditeljsku ljubav.

Ovogodišnja Balkanska Minijada je krenula auto-putem Miloš Veliki, prošla kroz Čačak a zatim su napravili prvu veću pauzu u Ovčar banji. To je ujedno bila i prva tačka sastanka sa članovima kluba iz Centralne i Zapadne Srbije sa kojima su zajedno preko Požege i Užica nastavili put do Mokre Gore. I pored umora i pojedinih pehova sa vozilima, žurku u petak uveče niko nije propustio.

Ispit spretnosti u kome su pobedu odneli Danijela i Boško nastaviljen je vožnjom oko Nacionalnog Parka Tara. Spustili su se do Bajine Bašte gde je na obali Drine dogovorena izložba vozila u samom centru grada.

Foto: Miloš Nikodijević i Nikola Stojanović

Dok su se motori hladili, članovi Mini kluba su otpočeli zakazano krstarenje rekom. Dvosatna vožnja brodom je uz ručak uključila i fantastične prizore tirkizno plave Drine i prirodnih lepota na njenim obalama.

Tradicionalna dodela nagrada i priznanja pre početka subotnje žurke ni ove godine nije izneverila.

Iza plakete koja predstavlja samo materijalnu formu priznanja nalaze se divne reči upućene onima koji su u poslednjih godinu dana istakli svoje kvalitete.

Ana Kecman je sve osvojila svojom vožnjom, nesebična pomoć Dejana Dekstera Nedeljkovića unapredila je mnoge Minije u klubu, Petrova porodica osvojila je Mini Family priznjanje, dok je Milan iz Bara poneo čak dve nagrade.

Foto: Miloš Nikodijević i Nikola Stojanović

Još fotografija sa ovog zanimljivog i upečatljivog događaja pogledajte ovde.

Izvor: Autoslavia

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar