Motocikli o kojima svet sanja prave se u Srbiji (VIDEO)

Auto 10. feb. 202120:12 > 11. feb. 2021 09:08
Podeli:
Foto:Privatna arhiva

Garaža izgleda kao muzej, a motocikli unutra su umetnička dela. To bi bio najkraći opis mesta koje je Nova.rs posetila. Ipak, ovo nije muzej, već aktivna radionica, gde se ručno prave vrlo ekstravagantni motocikli za ceo svet. Ovo je priča o srpskom umeću koje je poznatije van granica svoje zemlje.

Kako uopšte zamišljate da izgleda neka moto-garaža? Uglavnom je tu puno svega na malom prostoru, retko kad tip-top sređeno, a još ređe se na takvim mestima sluša klasična muzika.

Međutim, ova garaža je zaista nešto sasvim drugačije. Kao uostalom i motocikli koji se ovde rađaju, jer izgledaju kao da su sa druge planete.

Sami smo se pozvali u goste da bismo saznali ko se krije iza neverovatnih projekata, ko ima toliko strpljenja da se posveti svakom, najmanjem šrafu i najtanjoj žici, ko ima viziju, umeće ali i strpljenje da stvori neobična umetnička dela na dva točka.

Stigli smo i vrata garaže se podižu, a pred nama se ukazuje sve samo ne nešto što liči na radionicu. Miriše kako treba – na motorno ulje i benzin, ali ovo je doslovno kao neka dnevna soba ili kakav noćni klub iz kog ne želite da odete. Pogotovo ako volite motocikle koji su ovde postavljeni kao u nekom muzeju. Klasična muzika u pozadini samo dodaje na ekskluzivnosti ovog mesta.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ???????? (@garage12motors)

Ovde dvojica vrsnih majstora ručno izrađuju custom motocikle koji su postali globalni hit i njihov nesvakidašnji pristup ovom poslu je za jako kratko vreme prepoznat od strane mnogih, i sada se motocikli nastali u ovoj garaži šalju širom sveta.

Reč je o ocu i sinu, koji su veliki zaljubljenici u svoj posao koji su započeli pre samo tri godine, a već su uspeli da izgrade ime na svetskoj moto-sceni, kada govorimo o ručnoj izradi custom motocikala. Kupci su najčešće stranci koji žele da uživaju u ekstravagantnim i unikatnim modelima.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ???????? (@garage12motors)

Majstori ove garaže su perfekcionisti. Zato svaki motocikl kod njih dobija jednak tretman, što podrazumeva da se svaki deo izrađuje sa posebnom pažnjom, a svako rešenje dobro promisli.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ???????? (@garage12motors)

Detalje i rešenja kojim su ovi motori opremljeni nikada pre nismo videli, a nije da ne pratimo pomno ovu scenu. Upravo zato modele nastale u ovoj garaži ne možemo nikad ni da zaboravimo. Upečatljiv, hrabar dizajn, jak izraz i orignalni zvuk odlikuje svaki. A opet su svi različiti. Znam da sam jedan uporedila sa predatorom.

Poslušajte priču mladog osnivača jedinstvene garaže u Srbiji, koja je danas, nažalost, a možda i na sreću, mnogo poznatija van granica svoje zemlje.

U videu saznajte koliko je vremena potrebno da se izradi jedan ovakav motocikl, šta kupci sve umeju da traže, ali poslušajte i zvuk jednog od najspektakularnijih motocikala na svetu koji nosi naziv „The Deinotherium“.

Saznajte još:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar