Foto: Alfa Romeo

Već nekoliko nedelja unazad u Nemačkoj, različiti automobilski magazini dodeljuju nagrade za najbolje automobile. I već nekoliko puta brend Alfa Romeo osvaja titule. Sada nije reč o SUV-u “stelvio”, već o limuzini “giulia” koja je dobila priznanja u čak četiri kategorije.

Po 28. put, čitaoci nemačkog časopisa Sport Auto glasali su za svoje omiljene sportske automobile. I, još jednom su odabrali model “alfa romeo giulia” za jednog od pobednika. Međutim, ovo je prvi put da je italijanska sportska limuzina osvojila priznanja u čak četiri kategorije u okviru nagrada ovog magazina.

“Alfa romeo giulia GTAm” pobedila je sa 44,7% glasova u kategoriji „Limuzine/karavani serijske proizvodnje preko 100.000 evra“ za uvozne automobile.

Foto: Promo

Novi model “giulia GTA” je tehnički i konceptualno inspirisan modelom iz 1965, verzijom „Gran Turismo Allegerita“ koju je proizvela Autodelta.

Današnji model je pokreće unapređena verzija V6 biturbo motora, sada sa 540 KS, pa je reč o najsnažnijem putničkom vozilu u 110-godišnjoj istoriji ovog italijanskog brenda.

Foto: Promo

Po četvrti put zaredom, “alfa romeo giulia quadrifoglio” osvojila je nagradu Sport Auto u kategoriji „Limuzine/karavani serijske proizvodnje ispod 100.000 evra“ za uvozne automobile, postigavši pobedu sa 47,5% glasova.

Foto: Promo

Saznajte još:

“Giulia veloce” proglašena je za najbolji automobil u istoj kategoriji ali u cenovnom rangu ispod 75.000 evra“, sa 39,4% glasova.

Da bi standardna verzija “giulie” bila pobednički uvozni automobil u kategoriji „Limuzina ispod 50.000 evra“ sa 45,0% glasova.

Oko 13.000 čitalaca učestvovalo je u dodeli nagrade za 2020, a birali su svoje favorite od 230 modela u 18 kategorija vozila serijske proizvodnje – svaka sa posebnom nagradom za uvozne automobile, i u 10 kategorija modifikovanih modela.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (1)