Continental ekran, displej
Foto: Continental

Automobili u poslednjih par godina postaju pravi ekrani na točkovima. Potrebno je prikazati sve veći broj informacija o funkcijama vozila, digitalnim servisima ali i omogućiti komunikaciju i zabavu. Continental je u skladu sa povećanim tehnološkim potrebama novih automobila, ali i novim trendom automobilske industrije da se u kokpitu montiraju sve veći ekrani, predstavio monitor koji se prostire od jednog A stuba do drugog.

Kako kažu u Continentalu, mnogobrojne nove funkcije vožnje i digitalni servisi, zajedno sa činjenicom da automobili postaju umreženi, učinile su tradicionalne instrument table i centralne konzole zastarelim. Pored toga, bitno je pored vozača omogućiti i ostalim putnicima pristup sistemima komunikacije i zabave, a prema njima rešenje je u ekranu koji se prostire celom širinom vozila.

Ovo rešenje čini displej glavnim vizuelnim interfejsom između vozača, suvozača i digitalnog sveta i predstavlja još jedan važan korak napred u evoluciji automobila ka pametnom i povezanom uređaju, navodi Continental u saopštenju.

Čelnici ove kompanije takođe tvrde da su nekada konjske snage bile standard za razlikovanje automobila, a sada je to dijagonala ekrana i korisničko iskustvo.

Continental ekran, displej
Foto: Continental

Uopšte ne sumnjamo da će rešenje Continentala biti vrlo traženo među automobilskim proizvođačima. Kako je i sama kompanija objavila, već su dobili prvu porudžbinu od jednog velikog imena automobilske industrije, ali nisu hteli da otkriju o kome se radi. Početak serijske proizvodnje zakazan je za 2024. godinu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare