Foto: Promo

Sudeći po poslednjim informacijama, najveći dobavljač delova u automobilskoj industriji, Bosch, ne odustaje od motora sa unutrašnjim sagorevanjem. Štaviše, kako javlja The Financial times, šef ove kompanije obrušio se na fiksaciju Evropske Unije električnim pogonima.

Kažu da je prvi čovek Boscha, Volkmar Denner kritikovao mere koje imaju za cilj da iskorene motore sa unutrašnjim sagorevanjem, optuživši EU da ima vrlo ograničene poglede, piše Index.hr.

„Klimatski potezi ne znače kraj motora SUS. Kraj je za fosilna goriva. Baš kao što elektromobilnost i punjenje iz alternativnih izvora čine saobraćaj CO2 neutralnim, tako to važi i za obnovljiva goriva“, odlučan je Denner.

Pritom mu najviše smeta isključivost pojedinih kompanija, poput Volva i Volkswagena, koji ne razmišljaju o vodoniku, već jednostavno obustavljaju razvoj motora. A s obzirom na nadolazeći Euro 7 standard, kao i drastičan rast popularnosti električnih vozila (Nemačka, +143% u 2020. g.), zaista malo ko očekuje da će benzinski motori opstati.

Bosch je uložio pet milijardi evra u tehnologije elektromobilnosti, ali iz kompanije tvrde da dizel i benzinski motori „više nemaju primetan utiecaj na kvalitet vazduha“. Jedan član uprave je zato za Financial Times izjavio da će Bosch nastaviti da ulaže u razvoj motora sa unutrašnjim sagorevanjem, i to za još bar 20 do 30 godina.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (1)