BMW iX3 redizajniran nakon svega godinu dana na tržištu

Auto 13. avg. 202108:29
Podeli:
Foto:BMW

Električni SUV koji je baziran na modelu X3 već je dobio osveženi izgled, iako je ovaj model prvi put predstavljen u julu prošle godine. Razlog je nedavna restilizacija X3 sa konvencionalnim pogonom, pa je i ovaj električni model dobio unapređen dizajn.

Promene su sasvim očekivane i u skladu sa onima koje smo videli kod BMW-a X3.

Električni iX3 dobio je veću masku hladnjaka koja ima samo estetsku funkciju, tanja prednja svetla, veći usisnik vazduha i blago izmenjeni zadnji deo sa novim izgledom branika i zadnjih svetala.

Kao i pre, iX3 se od konvencionalnog X3 razlikuje po plavim detaljima koji asociraju na njegov električni pogon kao i po unikatnim točkovima koja smanjuju otpor vazduha dok je maska hladnjaka zatvorena i predstavlja dizajnersku povezanost sa nasleđem bavarske kompanije.

Foto:BMW

Nije bilo tehničkih promena, tako da baterija kapaciteta 74kWh i dalje obezbeđuje oko 450 kilometara dometa po WLTP standardu. Elektromotor koji snagu prenosi na zadnje točkove razvija 286 KS i 400 Nm obrtnog momenta, što je dovoljno da BMW iX3 od 0 do 100 km/h stigne za 6,8 sekundi, uz maksimalnu brzinu od 180 km/h.

Foto:BMW

Ovaj rival Jaguara I-Pace dostupan je u beloj, crnoj, plavoj i sivoj boji, a u standardnoj opremi ima točkove od 19 inča, električno otvaranje prtljažnika, adaptivno vešanje, grejanje upravljača i panoramski krov. Cena za osnovni model u Nemačkoj iznosi 67.300 evra.

Bonus video: BMW Serije 2 Coupe u akciji

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar