Foto:alibaba.com

Već smo navikli na jeftine automobilske kopije iz Kine, ali najnoviji model koji se nudi na Alibabi je „prešao igricu“. Za svega 2.710 evra dobijate ne tako vernu kopiju Range Rovera, u dosta manjem pakovanju sa dometom od 200 kilometara.

Kopije poznatih automobila koje dolaze iz Kine nisu retkost. Dobar deo kompanija iz najmnogoljudnije zemlje na svetu bazirao je svoje proizvode na krađi dizajna poznatih brendova.

Najnovija žrtva plagiranja je Range Rover. Kineska kompanija Sea Biscuit je na Alibabi ponudila model koji će privući mnogo pažnje, a najviše od advokata britanske kompanije jer se radi o očitoj dizajnerskoj krađi. Ovaj automobil ima početnu cenu od 2.710 evra, što je manje od većine stvari sa spiska dodatne opreme pravog Range Rovera.

Foto:alibaba.com

Za ovaj novac, u koji nisu uračunati troškovi transporta, kupcima je ponuđen potpuno električni mikroautomobil sa elektromotorom koji razvija 68 KS, dok je maksimalna brzina 50 km/h. Snaga se prenosi na zadnje točkove, a nakon 10 sati punjenja na klasičnoj, kućnoj utičnici, ova kopija Range Rovera može da pređe maksimalno 200 kilometara.

Foto:alibaba.com

Naravno, kvalitet unutrašnjosti nisu prekopirali od britanskog proizvođača.

Kako piše Auto Klub, svuda se nalazi jeftina plastika, dok su sedišta napravljena od lažne kože. Ipak, tu su dva minijaturna ekrana i utičnica za punjenje mobilnog telefona, koji dodaju malo luksuza u enterijer.

Treba napomenuti da se dobija i popust za veću količinu, pa se tako u slučaju da kupac naruči više od 100 primeraka, cena spušta na svega 2.000 evra.

Pogledajte listu 10 najprodavanijih električnih automobila na svetu, za sedam nikad niste ni čuli.

Bonus video: Pogledajte novi Land Rover Range Rover u Narodnom pozorištu u Beogradu