Alfa Romeo: Kakav SUV je Kimi Raikkonen izabrao za sebe

Auto 21. dec. 202014:06
Podeli:
Foto:promo

Kako se Božić približava, Alfa Romeo je finskom šampionu isporučio model Stelvio 2.0 Turbo Petrol, sa osmostepenim automatskim menjačem koji snagu šalje na sva 4 točka. Kimi Raikkonen odabrao je Rossa Alfa boju, i Veloce paket opreme koji je on lično konfigurisao.

Čak i nakon završetka takmičarske sezone, Alfa Romeo nastavlja da podržava Kimija Raikkonena. Naime, italijanski brend je finskom šampionu isporučio automobil Stelvio Veloce 2.0 Turbo Petrol AT8 Q4. U crvenoj Rosso Alfa boji i lično konfigurisan od strane šampiona, ovaj automobil će biti njegov saputnik dok svetski šampion u Formuli 1 bude daleko od staze.

Foto:promo

Saznajte još:

„Nakon ove naporne sezone 2020 lep je osećaj vratiti se redovnom životu sa mojom porodicom. Ipak i dalje ne želim da se odreknem uživanja koje pruža vožnja, a izbor modela Stelvio Veloce 2.0 sa 280 ks i Alfa pogonom na sva četiri točka znači da mogu da uživam u vožnji čak i u snegom prekrivenoj Finskoj.“ – kaže Kimi.

Srce Q4 pogona predstavlja aktivni sistem za distribuciju obrtnog momenta (ATC), koji u realnom vremenu prati uslove prianjanja kako bi osigurao najoptimalnije performanse.

Ukoliko je potrebno, sistem prebacuje do 50% obrtnog momenta motora na zadnje točkove za manje od 150 ms, koristeći izuzetno kompaktni i lagani prednji diferencijal. Distribucija obrtnog momenta između prednje i zadnje osovine se, dakle, konstantno menja uz ekstremnu preciznost u skladu sa uslovima prianjanja u realnom svetu i u skladu sa komandama vozača.

Foto:promo

Saznajte još:

Paket opreme Veloce nudi posebne branike, ekskluzivne alu-felne, dok se unutra ističu kožna sportska sedišta sa podesivim bočnim panelima i kožni sportski volan sa aluminijumskim papučicama za menjanje brzina. Ceo utisak dodatno pojačava novi Alfa Connect MultiTouch ekran od 8,8 inča, nova instrument tabla na TFT ekranu od 7 inča, napredni sistemi za pomoć pri vožnji i drugi nivo autonomne vožnje.

Foto:promo

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar