3u1: Novi Citroen C5 je limuzina, karavan i krosover

Auto 12. apr. 202115:00
Podeli:
Citroen, Sitroen, C5X
Foto: Citroen

Danas je Citroen zvanično prikazao novi C5. Sa dodatim "X" u nazivu, treća generacija postala je nesvakidašnja limuzina, karavan i krosover u jednom.

Ako neko u auto svetu zna dobro da iznenadi, to je svakako Citroen. Odvažnost, vizija i autentične karoserijske forme decenijama oduševljavaju auto entuzijaste.

Danas je predstavljen novi C5, model koji je do sada kroz dve generacije bio limuzina, ali kako je sada dobio „X“ u nazivu, otkriva da Francuzi žele da idu i korak dalje, piše Auto Klub. Citroen C5 X je automobil koji proizlazi iz spoja elegancije limuzine, dinamičnosti karavana i povišenog položaja sedenja krosovera.

Foto: Citroen

Francuzi navode kako „novi C5 X pruža istinsku bezbrižnost tokom boravka u vozilu, zahvaljujući vrhunskoj udobnosti koju pruža program Citroën Advanced Comfort, zbog kog unutrašnjost vozila podseća na dnevni boravak, a tu su i aktivno oslanjanje Citroën Advanced Comfort, kao i sedišta Advanced Comfort“. Zašto im ne poverovati, kada je udobnost odavno njihov „trade mark“, što smo i mi još jednom potvrdili tokom testa novog modela C4.

Foto: Citroen

Novi C5 X opremljen je modernim tehnologijama koje omogućuju jednostavniju vožnju, a među njima su veći head-up displej, zatim asistenije koje uvode polu-autonomnu vožnju, kao i potpuno novi multimedijalni sistem sa ekranom od 12 inča, a koji nudi funkciju prepoznavanja prirodnog govora.

Foto: Citroen

Nova krstarica autentičnog izgleda predstavlja spoj limuzine i karavana, odnosno inovativno rešenje u skladu sa tradicijom marke.

Novi Citroen C5 X dugačak je 4.805 mm, širok 1.865 mm i visok 1.485 mm, a međuosovinski razmak je prilično dugačak, pa nudi 2.785 mm, što osigurava vanserijski prostor za noge putnika koji sede pozadi.

Foto: Citroen

Citroenov novi vodeći model biće dostupan sa plug-in hibridnim i benzinskim motorima, koje svakako očekuju kupci u ovom segmentu, ali i kupci u klasi SUV-ova. Top model ponudiće 225 KS iz 1,6-litarskog četvorocilindraša sa turbopunjačem i elektromotorom, koji obezbeđuje domet na struju do 50 km.

Uz to, to je prvi model kod kog je uvedeno aktivno oslanjanje Citroën Advanced Comfort, koje dodatno pojačava utisak vožnje kao na letećem ćilimu, što je iskustvo koje je usko povezano s tradicijom brenda.

Zahvaljujući prostranoj unutrašnjosti opremljenoj prepoznatljivim udobnim sedištima Advanced Comfort i prostranosti, posebno u drugom redu, novi C5 X doslovno zove da u njega sednete i odete na putovanje.

Foto: Citroen

Prtljažnik raspolaže sa 545 litara i u potpunosti ispunjava očekivanja kupaca koji vole karavane. Verzija s plug-in motorom, uz način rada ë-Confort, za svakodnevnu električnu vožnju takođe je jedna od prednosti.

To su za sada svi poznati detalji, a posle današnjeg otkrivanja nove francuske krstarice sasvim neuobičajene forme, u narednim danima možemo da očekujemo više detalja…

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar