16-godišnjakinja oborila Ginisov rekord u slalomu (VIDEO)

Auto 05. sep. 202017:28
Podeli:
Foto:Porsche

Kloe Čejmbers (16) zabeležila je najbrže vreme na svetu u disciplini auto-slalom. Za 47 sekundi ona je uspela da izveze slalom kroz poligon sa 51 čunjem, koji su bili postavljeni na svakih 15 metara. Time je postavila novi Ginisov rekord, a u tome joj je pomogao fabrički “porsche 718 cayman GT4” u spajder izdanju.

Šesnaestogodišnjoj Kloe Čejmbers bilo je potrebno 47,45 s da prođe poligon i postavi novi rekord u disciplini auto-slalom, koja na izazovan test stavlja i vozača i automobil. Rekord je zabeležen za volanom serijskog “porsche 718 cayman GT4” modela.

Saznajte još:

Tom prilikom Kloe je izjavila da auto-slalom možda deluje lagano, ali da je vrlo teško prolaziti kroz više od 50 čunjeva najbrže što možete kako biste oborili rekord, i da pritom ne pipnete nijedan čunj. Pritisak je bio ogroman i tek je u poslednjem pokušaju uspela da obori rekord, jer se, kako kaže, tada sve “namestilo” – automobil je išao besprekorno, a ona je pronašla idealan “grip”.

Inače, mlada Kloe se uglavnom takmiči u karting-trkama, pa je morala prilično brzo da se adaptira za vožnju automobila. Ipak, dorasla izazovu, brzo je pronašla pravi balans u modelu koji je bio opremljen manuelnim menjačem.

Foto:Porsche

“Porsche” koji je vozila inače je najsnažniji “718” do sada, pokreće ga 4.0 atmosferski šestocilindarski bokser motor, koji putem manuelnog menjača šalje snagu od 414 KS na zadnje točkove.

Ovim rekordom Kloe je oborila vreme zabeleženo na auto-slalom trci u Kini pre dve godine.

Pogledajte preciznu i brzu vožnju Kloe Čejmbers.

Komentari

Vaš komentar