Koko Šanel
Koko Šanel; Foto: Roger-Viollet / Roger Viollet / Profimedia

Ime Koko Šanel je sinonim za eleganciju jednostavnosti, a tajna je u nekoliko njenih zlatnih pravila koje svaka žena koja drži do stila treba da zna.

Manje je više

„Tajna prave elegancije krije se u jednostavnosti, treba se osloboditi svega što nije korisno i remeti sklad. U životu često pravimo greške smatrajući da viškom obezbeđujemo sreću a upravo je suprotno – stvari se tako samo komplikuju. Uvek se treba držati pravila ‘manje je više'“, govorila je Koko.

Luksuzno znači udobno

„Odeća pre svega mora biti udobna, bez toga ni najluksuzniji komad neće biti luksuzan”, isticala je legendarna kreatorka. I zaista, njene kreacije su bile takve da se žena oseća dobro u njima – Chanel cipele nisu imale previsoke potpetice, bluze nisu bile tesne, kaputići i kostimi su bili mekani, a torbice sa dugim lancima, da bi im ruke bile slobodne…

Mala crna haljina

„Ako je haljina ružna, pamtićemo haljinu, ali ukoliko je besprekorna, pamtićemo ženu“, izjavila je svojevremeno Koko, kojoj žene mogu da zahvale na posebnom daru – maloj crnoj haljini, šik komadu koji je lansirala 1926. godine, kao klasik za sva vremena i sve prilike.

Investirajte u klasike

„Modni ‘krikovi’ koji se bacaju nakon isteka sezone najobičnije su rasipanje novca. Investirajte u klasične, kvalitetne stvari, kao što je, recimo, bela košulja koja nikada ne izlazi iz mode i, u skladu s trendom, dopunite je odgovarajućim detaljima“.

Pročitajte još:

Promenite frizuru

„Promena frizure najbolji način da se podigne samopouzdanje i osveži životni stil, pa čak i način razmišljanja. Radeći s hiljadama žena, iznova i iznova sam se uveravala da taj fenomen zaista postoji. Zato, ako nemate hrabrosti da promenite frizuru, menjajte bar boju“.

Neka svet bude vaša modna pista

„Ne razumem kako žena može da izađe iz kuće a da se pre toga nije bar malo doterala, makar iz pristojnosti. Osim toga, nikad se ne zna, možda će se baš tog dana sresti sa svojom sudbinom i bilo bi dobro da u tom trenutku izgleda što lepše. Uvek se u javnosti predstavljajte kao osoba kakva biste želeli da budete, neka svet bude vaša modna pista”, izjavila je jednom prilikom slavna Koko, prenosi Luftika.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar