Tilda Svinton
Tilda Svinton; Foto: Profimedia.rs

Glumica Tilda Svinton ima tu neverovatnu lakoću da u svemu što radi bude drugačija. To se proteže i na njen modni stil koji iskače iz šablona. Posebnu pažnju pridaje detaljima koji umeju da budu i divni i strašni, u zavisnosti od raspoloženja i poruke koju želi da prenese.

Eterična lepota glumice, gracioznost i urođen stil su Tildu spojili sa najzanimljivijim savremenim dizajnerima i iznedrili najoriginalnije stajlinge s crvenog tepiha koji su viđeni u Holivudu. Haider Ackermann, Christian Dior, Lanvin, Jil Sander su neki od brendova koji su se utrkivali ko će je obući. Stil Tilde Svinton je postao sinomim za odvažni minimalizam i hrabro korišćenje boja.

Tilda Svinton
Tilda Svinton; Foto: Profimedia.rs

Za nju je i oblačenje umetnost i prilika da prkosi konvencijama. Koliko god da voli oštre krojeve i avagardne oblike, kolorit je ipak ključan u Tildinoj estetici. Samouvereno nosi svaku nemoguću nijansu, ali bez problema spaja i izuzetno svetao ten kože sa led belim autfitima.

Tilda Svinton u belom
Tilda Svinton u belom; Foto: Profimedia.rs

„Da budem potpuno iskrena, nisam čak ni sigurna da volim modu. Moj odnos sa modom je potpuno zasnovan na mojoj vezi sa različitim pojedincima i prijateljima koji se slučajno bave tim. Da nisam imala ta prijateljstva ne bi me zvali na revije niti da nosim njihovu odeću. Ja ne pratim modu. I dalje imam i srećna sam zbog toga – mozak početnika“, rekla je Tilda koja ako nije primećena zbog neobičnih komada koje nosi, onda o njoj pišu jer na Filmski festival u Veneciji dođe bez šminke, bez laka na noktima sa stavom „baš me briga za crveni tepih“.

Tilda Svinton
Tilda Svinton; Foto: Profimedia.rs

Originalnost koju poseduje je ponekada mračna i čudna, kao kada je noseći kreaciju visoke mode Schiaparelli kao detalj dodala morbidnu torbicu u obliku ruke.

Tilda Svinton
Tilda Svinton; Foto: Profimedia.rs

Njen nesvakidašnji pristup modi obeybedio joj je titulu ikone androginog stila, muze Haidera Ackermanna i jednog od omiljenih modela fotografa Tima Walkera.