Foto: Agence / Bestimage / Profimedia

Verovatno su mnogi frizeri čuli zahtev od žena koje žele da postanu plavuše, da bi htele nijansu baš kakvu ima Kejt Mos. Koja je tajna savršene nijanse plave koju ova legendarna manekenka nosi već godinama?

Šarm Kejt Mos odoleva vremenu, a isto možemo reći i za njenu platinastu kosu. To je jedan od njenih zaštitnih znakova, a plava kosa zahvaljujući njoj godinama nije izgubila na sjaju i popularnosti.

Pročitajte još:

Sada je frizerka manekenke, Nikola Klark, otkrila u čemu je tajna platinaste nijanse sunčanog odsjaja, kojoj je Kejt verna godinama.

„Prvi put sam farbala Kejt Mos kao deo tima Sema Meknajta (stilste zvezda) za potrebe prve revije Metjua Vilijamsona u kojoj je učestvovala zajedno sa Helenom Kristensen, Žad Džeger i Naomi“, otkrila je Klark, a prenosi City magazine.

Foto: Zabulon Laurent/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Zatim je dodala da je Kejt tada imala vidljiv pramen u kosi kojeg je želela da se reši. Zbog toga je Kler odabrala novu, prozračnu nijansu, koja je aktuelna i danas, međutim, ono što je bilo drugačije jeste tehnika farbanja.

„Tokom Kejtine veze sa Pitom Doertijem, koristila sam toner i balajaž, kako bih zadovoljila stil ʽ60-ih. Danas se služim farbom umesto izbeljivača pri korenu, za prirodnu karamel nijansu, uz primenu balajaž tehnike pri krajevima, kako bi njena kosa izgledala prirodno i razigrano“.

Kejt Mos; Foto: INFphoto.com / INSTAR Images / Profimedia

Klark je priznala i da se Kejt farba na svakih šest do osam nedelja, što nije slučajno.

Time plava nijansa poprima svilenkast ton, koji sjajno pristaje njenom tenu, i odaje utisak boravka na moru. A ko ne bi poželeo sun-kissed efekat u kosi?!

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram