Život Sergeja Ćetkovića između dobrih dela i tragedije

Showbiz 14. mar 202112:36
Podeli:
Sergej Ćetković Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Nakon smrti majke, koja je preminula 7. marta od posledica koronavirusa, danas je preminuo i otac slavnog muzičara Sergeja Ćetkovića. Pevač je ranije, u razgovoru za domaće medije, isticao da su roditelji imali veliki uticaj na njegove životne stavove, vaspitanje, ali i na način na koji on danas odgaja svoju decu sa suprugom. Naučili su ga, rekao je, da je porodica najvažnija.

„Vaspitavam ih onako kako su i mene moji roditelji vaspitavali. Osnova karaktera deteta je pre svega dobro kućno vaspitanje. Važno je kako će se ona kada odraste ponašati prema drugima, a najvažnije je da poštuje roditelje i ljude oko sebe“, rekao je Ćetković svojevremeno za „Gloriju“.

Njegov život je ispunjen dobrim delima i tragedijom – obe stvari vezane su za porodicu. Sa suprugom Kristinom je usvojio dve ćerke, a u jednoj nedelji je izgubio roditelje.

PROČITAJTE JOŠ

Kako je ranije ispričao, on i supruga Kristina su Lolu i Milu, svoje ćerke, rodili pravo iz srca.

„Ljudi se pomalo srame da pričaju o usvajanju, a ne bi trebalo. Šta znači uopšte biti roditelj? To nije samo da si rodio dete, već biti njegova sigurnost, podrška, vodič. Biti neko ko je uvek uz njega. Mi nismo razglabali o tome – da li i kako ćemo usvojiti decu, već smo samo pustili da se to desi. Jedno veče smo sedeli u kolima i shvatili da smo predali dokumentaciju za usvajanje, tako je isto bilo i za drugu ćerku. Ako želite da budete roditelji, nemojte da birate sredstva – usvojite decu, učinite ih srećnim, a samim tim i sebe. Bez ikakve primese da činite dobro delo. Ne radi se o tome i ne razmisljaš o tome. Ja uvek kažem mojoj deci: ‘Ja sam vas rodio iz srca'“, rekao je on u jednoj TV emisiji.

Pevač se, podsetimo, preko svog Instagrama oprostio od roditelja.

“Koliko god da čovjek pokušava da se spremi, koliko god bio jak, za neke stvari se ne možeš spremiti. Misliš, biće dovoljno uzeti vazduh i zadržati ga što duže da izbjegneš bol, ali ne. Ne prolazi! Boli i boli i boli… Kažu mi da će sve biti dobro, da je to proces, kao i sam život… Onog trenutka kada se rastaneš sa svojim roditeljima, shvatiš tu bolnu, hladnu istinu. Da više nisi dijete. Nema više one roditeljske brige, strepnje, radovanja, nesebične ljubavi… Nema više one koja me donijela na ovaj svijet i onog ko me volio, branio i učio životu”, napisao je on na Instagramu, a potom poslednje reči uputio i svojoj majci:

“Draga majko, Iako si nas prva napustila ti, iznenada i bez najave, znao sam da te neće pustiti da odeš sama. Ipak, predugo su vam duše bile vezane na ovom svijetu da bi dozvolio da tu poslednju šetnju odšetaš sama. Kako ste se i prije 50 godina zakleli na ljubav i da ćete biti zajedno dok vas smrt ne rastavi, vi ste ovaj put pobijedili i samu smrt. Odlučili ste da i u vječnosti ostanete zagrljeni. Hvala vam što danas plačemo za vašom dobrotom, nesebičnoj ljubavi, tužni što vas više nema, a srećni što smo imali takve roditelje i što ste nam ostavili toliko lijepih uspomena. Sada, vozi dragi tata. Vozi svoj poslednji reli, obori svoj posljednji rekord znajući da te ona čeka tu na poslednjoj krivini, da zajedno nasmijani udjete na vrata raja. Neka vas Andjeli čuvaju pod krilima svojim i dragi Bog primi u svoje Carstvo nebesko. Neka vam je vječna slava i hvala. Vaši sinovi Igor, Sergej i Srdjan”, napisao je Ćetković.

Sergej je majku sahranio 8. marta, na svoj rođendan. Dragica, njegova majka, po zanimanju je bila farmaceut, a Slobodan, njegov otac, važio je za uspešnog automobilistu i reli vozača koji je bio šampion Jugoslavije, te osvajač Kupa Jadrana.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели SERGEJ ĆETKOVIĆ (@cetkovics)

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar