Zašto je septembarska naslovnica magazina stvar prestiža

Showbiz 01. sep. 202018:11
Podeli:
Foto: Scott Garfitt / PA Images / Profimedia

Septembarska naslovnica Voga, najelitnije izdanje američke štampe, decenijama unazad važi za stvar prestiža - mesto na kome se mogu naći samo najveće zvezde američke i svetske pop kulturne scene.

Kada je prošle godine na pomenutoj naslovnici osvanula pop zvezda Tejlor Svift, inače proglašena za umetnicu decenije, i sama je bila u šoku. Kako je izjavila, nikada sebe nije smatrala dovoljno vrednom da se nađe u septembarskom broju.

PROČITAJTE JOŠ

„Tokom karijere sam imala na stotine naslovnih strana, međutim, nikada nisam verovala da ću biti u septembarskom izdanju. Zvali su me iz Voga i Ana Vintur je lično odobrila moje fotografisanje za naslovnicu, bila sam u šoku“, izjavila je tada Tejlor Svift.

Pre nje, u ovom izdanju su se mogle naći jedino velike, priznate zvezde poput Madone, Bijonse ili Lejdi Gage.

Čak je i sama Ana Vintur, urednica Voga, izjavila da je septembarska naslovnica najbitnija u godini.

„To je vreme kada se svet ponovo budi nakon letnje pauze. Najvredniji i navatreniji mesec. Nova sezona. Nova tekuća godina. Samo elitni mogu biti na toj naslovnici“, rekla je ona svojevremeno.

Tokom 2009. godine, snimljen je i objavljen dokumentarac Ane Vintur po imenu „The September Issue“ – koji govori o redakciji Voga i pripremama za ovaj broj.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar