Foto:Zoran Lončarević/Vesna Lalić

Glumac Vojislav Brajović oprostio se od kantautora Đorđa Balaševića, koji je juče preminuo u 68. godini života. Voja je za portal Nova.rs ispričao da veoma žali za čovekom koji je bio borac za pravdu, ljubav i mir i da će ga zbog toga uvek poštovati.

Pročitajte još:

„To je takav gubitak, jer smo pre svega izgubili jedan ljudski život. Balašević će sigurno ostati kao neka naša kulturna baština. On će to svakako postati, a to što smo mi izgubili jednog takvog umetnika, to je sada druga priča. On je ipak otišao u stvaralačkom dobu, sve ono novo što bi uradio bio bi još jedan doprinos. Ono što iskreno i najviše mogu da kažem o njemu je to da će on sigurno biti deo naše kulturne baštine, jer je ostavio toliko vrednih stvari“, rekao je Voja za portal Nova.rs.

Privatno se nije družio sa Balaševićem, ali kaže da su se nekoliko puta upoznavali i videli na nekim događajima.

„On i ja smo se nekoliko puta upoznavali, nismo se družili, ali smo se poznavali. Ono što bih uvek voleo da se zna, da je ostao svoj i uvek bio u borbi za pravdom, ljubavlju i mirom. Žao mi je što je baš zbog tako važnih stvari nekada bio javno napadan i osporavan, to je naša velika nesreće. Da takve borce, za ljude koji našu sredinu mogu pretvoriti u neku vrstu raja, a zbog svog stava mislim da nije bio adekvatno voljen ili je bio nevoljen od ljudi koji nisu shvatali njegove stihove“, kaže Brajović.

Pročitajte još:

„Đole se protivio svemu što je moglo da naruši neki mir i blagostanje i do kraja je ostao na svojoj viziji življenja i rada, a ja mu duboko skidam kapu zbog toga“, rekao je glumac.

Podsetimo, Balašević je pre četiri dana primljen na Infektivnu kliniku gde se lečio od upale pluća.

Đorđe Balašević bio je jugoslovenski i srpski kantautor i pesnik. Bio je član grupa Žetva i Rani mraz, a 1982. je započeo solo karijeru. Ukupno je objavio 12 albuma. Glumio je u nekoliko televizijskih serija, za koje je pisao i muziku.

Singl Računajte na nas, iz perioda dok je bio član Ranog mraza, postigao je veliku popularnost u socijalističkoj Jugoslaviji i ostao je popularan među jugonostalgičarima. Tokom 1990-ih bio je veliki kritičar politike Slobodana Miloševića.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (2)